WhatsApp çöktü! WhatsApp çöktü!


Domates hasat çalışmalarını yerinde incelemek üzere Biga’nın Bozlar Köyüne giden Biga Kaymakamı Mustafa Can burada domates toplayan üreticilerle bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti, sorunlarını dinledi. İl dışına gönderilmek üzere yapılan domates yüklemesini yerinde inceleyen Kaymakam Can, domates üretimi konusunda Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün’den bilgi aldı.

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, "Bozlar Karpuzu" ve “Bozlar domatesi" markalaşma yolunda önemli bir virajı döndüğünü söyledi. Ergün, Adı Bozlar köyü ile özdeşleşen ve bu yörede yetiştirilen iki önemli tarım ürünü için Bozlar Muhtarlığı marka tescili başvurusunda bulundu. Söz konusu başvuru sonrasında mini bir hasat töreni düzenlendi. Odamız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün katkı verdiği çalışmada gerek domates gerekse karpuz için bastırılan etiketlerde ürünlere yapıştırılarak sofralara ulaştırılmak üzere İstanbul Hali' ne gönderildi.” Dedi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın temas ve incelemelerine Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi ATMACA ve Ziraat Odası Başkanı Güray ERGÜN eşlik etti.


Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi