2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı 2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN ve Kemer Köyü Muhtarı Veysel GÜLER ile birlikte Kemer’in tarihi ve turistlik mekanı Parion Antik Kenti’ndeki arkeoloji etkinliğine 13 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen programda tarihi doğal mekânları da gezdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN çocukların suni kazı alanındaki çalışmalarına eşlik ederek, “Kemer İÇDAŞ İlkokulu'nda gerçekleştirilen TELAFİDE BEN DE VARIM etkinlikleri kapsamında 13 öğrenci katılım sağladı. Arkeoloji etkinliklerinde Parion Kazı Başkanlığı Uzm. Arkeolog Yunus ÖZDEMİR koordinesinde ilk gün Parion Antik Kenti gezildi. Öğrenciler önce eserleri buldu sonra da envanter fişlerini tutarak tarihi eserleri kayıt altına aldı. Çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Öğrencilerin tatilde bulundukları yerdeki okulların etkinliklerine katılım sağlayabilmeleri" amacı doğrultusunda Biga ilçe merkezinden, İstanbul'dan, Bolu'dan, Çanakkale İl Merkezinden öğrencilerin katılımıyla yapıldı.” Dedi.

Yasemin özdeş


Editör: Haber Merkezi