25 Nisan’da Çanakkale'de 7 ilçede kesinti yaşanacak! İşte kesinti saatleri 25 Nisan’da Çanakkale'de 7 ilçede kesinti yaşanacak! İşte kesinti saatleri
Etkinlik kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kapalı pazar yerinde vatandaşlara kan testi yapılırken, kurum diyetisyenleri ve personeli vatandaşlara diyabetin önemi ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Etkinlikte açıklamalarda bulunan Toplum Sağlığı Müdür Vekili Dr Kıvanç Işık, " Tip 1 Diyabette beslenme insülin tedavisi ile beraber uzmanlar tarafından planlanmalı ve kişiye özel olmalıdır. Tip 2 diyabette sağlıklı ve doğru beslenme için 3 ana öğün,3 ara öğün yemek gerekir. Her öğün mümkünse sebze ve salata yer almalıdır. Aşırı yağlı ve hazır besinlerden uzak durmalı, haşlama ve ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Genel prensipler dışında beslenme tedavisi kişiye özgü olmalıdır. Bunun için diyetisyen desteği alınması uygun olur. Düzenli yapılan egzersiz; insülün direncini azaltır, şişmanlığı önler, iyi kolesterolü artır, kötü kolesterolü düşürür, kalp hastalığı riskini azaltır ve strese karşı dayanaklığı artırır" dedi.

Editör: Haber Merkezi