Çanakkale’de okuldaki çiftlik Çanakkale’de okuldaki çiftlik
Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Başkanı Şadan Doğan, hükümetin KOBİ'lere yönelik faizsiz kredi desteği uygulamasını 2017 yılında da devam ettirme kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, kredi desteğinin piyasalarda yaşanan nakit sıkıntısının çözümüne büyük katkı yapacağını söyledi.
KOSGEB’in KOBİ'lere yönelik kredi faiz desteği verileceğini açıklaması, iş dünyasında memnuniyet yarattı. Biga TSO Başkanı Doğan, yaptığı açıklamada, hükümetin KOBİ'lere üst sınırı 50 bin lirayı bulan faizsiz kredi desteği verme kararını değerlendirdi. Türkiye'nin 2016 yılında, siyasi, toplumsal ve ekonomik olarak çok büyük sorunlar yaşadığını belirten Doğan, ekonomideki sıkıntıların aşılmasına yönelik hükümetin teşvik ve destek uygulamalarını önemli bulduklarını söyledi.
2.5 MİLYAR LİRALIK BÜTÇE AYRILDI
KOBİ'lerin genel ekonomi içinde, istihdam ve üretim açısından önemli bir yer tuttuğunu, küçük çaplı bu işletmelerin zaman zaman can suyu dediğimiz nakite ihtiyaç duyduklarını kaydeden Doğan, uygun koşullu kredilerin KOBİ'lere hayat verdiğini söyledi. Hükümetin KOBİ'lere kredi desteğini bu yıl da devam ettirme kararı aldığını ve bunun için 2.5 milyar liralık bir bütçe ayrıldığını kaydeden Doğan, "Uygulamada üst sınırı 50 bin lira olan kredinin faizini bankalara KOSGEB ödeyecek. Kredi kullanacak işletmeler, sadece anaparayı bir yılı ödemesiz olmak üzere 3'er aylık taksitler halinde 3 yılda geri ödeyecekler. Kredi ile KOBİ'ler kısa dönem ihtiyaçlarını karşılarken, piyasalarda canlanma olacak" dedi.
GEÇEN YIL YOĞUN İLGİ OLMUŞTU
Hükümetin geçen yıl uyguladığı kredi faiz destek programına büyük ilgi olduğunu ifade eden Biga TSO Başkanı Doğan, ancak başvuru yapan 249 bin işletmeden 15 bininin bu krediden yararlanabildiğini belirtti. Uygun koşullu faizsiz kredi uygulamasından daha çok işletmenin yararlandırılması beklentisi içinde olduklarını hatırlatan Başkan Doğan, "Geçen yılki uygulamadan, başvuruda bulunan işletmelerin yaklaşık yüzde 6'sı yararlanabilmişti. Uygulamanın bu yıl da devam ettirilmesiyle kredi desteği alabilecek işletmelerin sayısı daha da artacak. Bir önceki programa başvuran ama destekten yararlanamayan yaklaşık 230 bin KOBİ’den gerekli şartları taşıyanlar ile yeni başvuru yapacak mikro işletmeler bu destekten faydalanabilecek. Piyasaların canlanması, KOBİ'lerin nakit sıkıntısını aşması, genel ekonomiye de olumlu yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi