Çanakkale'deki İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı'nda tören düzenlendi Çanakkale'deki İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı'nda tören düzenlendi
Milletvekili Öz açıklamasında, "Misafir olarak geldikleri Özgürlükler Şehri Çanakkale’de tribünlerde yerini alan vatandaşlarımız adeta ezberletilmiş bir şekilde, talimat almışçasına, Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ı ismi telaffuz edildiği andan konuşması bitene kadar yuhalamışlar ve misafir oldukları kentin yerel yönetim temsilcisine saygısızlık yapmışlardır" dedi. CHP Milletvekili Öz, "Eğer kent sahiplerine müsaade edilseydi ve tribünlerde Çanakkale Halkı yer alabilseydi, Kentimize misafir gelen Sayın Cumhurbaşkanına, Bakanlara ve Bürokratlara karşı Çanakkaleliler olarak nasıl misafirperver olduğumuzu görebilirdiniz. Başka illerden kentimize getirdiğiniz misafirlerimize aşıladığınız düşmanca sözleri biz 100 yıl önce bu topraklarda bizleri vatanımızdan etmek için gelen düşmanlarımıza sarf etmedik. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün 18 Mart 1934 yılında ölen Askerlerin annelerine hitaben yaptığı konuşmada; Burada bir dost vatanın toprağındasınız.

Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlâtlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır’ dediği sözlerde Türk milletinin ne kadar saygılı ve ne kadar misafirperver olduğunu göstermiştir. Korkmayınız Çanakkale halkı her zaman sizleri ve kentimize gelen misafirlerimizi misafirperverlik ve saygı karşılayacaktır. Ülkemizde yaratılmak istenilen bu ötekileştirmeye bu ayrışmaya artık bir dur demeniz gerekiyor. Çanakkale halkı bu saygısızca davranışa 'Hayır' demektedir" şeklinde konuştu. Bülent Öz açıklamasına şu şekilde devam etti: "Üstelik Sayın Ülgür Gökhan’a yapılan saygısızlık kutlamalar için geldiği tören alanında üst aramasına tabi tutulmasıyla başlamamıştır. Bu üst arama engeli, kentin yerel yönetim temsilcisi olan Belediye Başkanına karşı yapılan itibarsızlaştırma politikasıdır fakat asla başarılı olunamayacaktır. 18 Mart Deniz Zaferi Kutlaması Resmi Programı olan Stadyum Törenlerinde, Çanakkale de halk iradesi ile seçilmiş ve Çanakkale’yi temsil eden Sayın Ülgür Gökhan’a Yapılanları şiddetle kınıyorum."

Editör: Haber Merkezi