Muhtar mahalledeki cenaze yemeklerini kaldırdı Muhtar mahalledeki cenaze yemeklerini kaldırdı
Öğrencilere, Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ile birlikte aşure ikramında bulunan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, aşurenin kültürümüzde çok önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “ Aşure, toplumumuzda birçok önemi olan bir unsur. Ancak özellikle vurgulanması gereken, öne çıkarılması gereken toplumumuzun ve İslam dünyasının birleştirici bir unsuru olduğudur. Hem bizim toplumumuz içerisinde hem de islam dünyası içerisinde bizi birbirimize düşüren unsurları unutup bir araya gelip bu aşurenin içerisindeki her bir lezzet gibi birbirimizle beraber olmamız gerekir. Bunu özellikle bu yönüyle bilmemiz ve hatırlamamız gerekir. Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ve diğer öğrenci arkadaşlarımız sağ olsunlar, böyle güzel ikram düşünmüş, planlamışlar. Ben teşekkür ediyorum başta öğrenci konseyine ve tüm öğrencilerimize. İnşallah bunu geleneksel hale getirerek her yıl bu zamanlarda birlikte aşure yeme imkânı bulacağız.”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal, Muharrem ayına girilen bu mübarek günde memleketin her köşesinden gelen öğrenci arkadaşlara sıcak bir aşure ikramında bulunmak istediklerini belirterek; “Aşurenin Rektör Hocamızın da ifade ettiği gibi birleştirici, bütünleştirici bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Rektör Hocamıza da teşekkür ediyoruz. Bugün burada bizimle birlikte oldular ve öğrenci arkadaşlarımıza aşure dağıttılar. Tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Aşure ikramının ardından Rektör Acer ve Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ÖSEM’de incelemelerde bulundu. Öğrenci yemekhanesini gezen Prof. Dr. Acer, öğrencilerle sohbet edip, öğrencilerin dilek ve isteklerini dinledi.

Editör: Haber Merkezi