İYİ Partili Buğra Kavuncu görevinden istifa etti İYİ Partili Buğra Kavuncu görevinden istifa etti
Gökhan’ın kendisine ‘Belediye meclisi siyasi konuları tartışma yeri değildir, bilmiyorsanız öğrenmenizi dilerim’ sözlerine değinen Gider, Gökhan’ın sadece bu yıl içerisinde Belediye Meclisi’nde yaptığı gündem dışı siyasi konulara dair yaptığı konuşmaların tutanaklarını gösterdi. Gökhan’a, “Başkan biz öğreniriz de, daha sen bilmiyorsun. Çabuk da öğrenen biriyimdir. Biz ağa paşa bey çocuğu değiliz, çabuk öğreniriz. Zaten çabuk öğrenmesek, bize nefes alacak alan bırakmazsınız. Yaşatmazsınız. Hiç gocunmam öğret bize. Ama bağırmadan öğret. Yoksa öğreneceğimiz varsa da öğrenmeyiz” dedi.

Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı eleştirdi. Belediye Meclisi’nde Gökhan’ın Tülay Ömercioğlu başta olmak üzere Ak Parti Grubu’na yönelik tavrının çirkin olduğunu belirten Gider, Gökhan’ın kendisine yönelik sözlerine de cevap verdi. Kendisinin ortak projeler üretebilmek için yerel tartışmalardan mümkün oldukça uzak durmaya çalıştığını ama son yaşanan olaya kayıtsız kalınamayacağını ifade eden Gider; “Yerel politik tartışmalardan mümkün oldukça kaçınıyoruz. Çünkü tartıştığınız adamla ortak proje üretemezsiniz. Fakat Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalar kayıtsız kalınacak gibi değil. Dışarı çıkan adama bile bağırıyorlar, konuşmadan çık diye. Yahu sen kendini nerede sanıyorsun? Bizim başkanın bir huyu var. Herkes onun suyuna giderse, her istediği özellikle parti içinde yapılırsa tonton amca. Çünkü belediyenin işlerinin yüzde 90’ı parti içi kavga. Ama biri damarına basınca aman aman, ne hallere geliyor. Biz videosudan korkuyoruz, Allah muhafaza belediye meclisindekiler ne yapıyor. Bakın sabahlara kadar tartışalım ama kavga, bağırma nedir. Çocuğuna bağıran dahi zulmetmiştir. Bu üstten bakışın manası yok. Özür dilese bu iş kapanır ama özür de dilemiyor. Onun yerine bana da twit atmış. Belediye meclisi, siyasi partilerin iç sorunlarının tartışıldığı yer değildir. Bilmiyorsan öğren diyor. Üstten bakmaya devam ediyor. Başkan biz öğreniriz. Çabuk da öğrenen biriyimdir. Biz ağa paşa bey çocuğu değiliz, çabuk öğreniriz. Zaten çabuk öğrenmesek, bize nefes alacak alan bırakmazsınız. Yaşatmazsınız. Hiç gocunmam öğret bize. Ama bağırmadan öğret. Yoksa öğreneceğimiz varsa da öğrenmeyiz” dedi.

“ONA DA ÖĞRET”
Ocak ayından itibaren Belediye Meclisi’nde yapılan gündem dışı konuşmaların tutanaklarını gösteren Gider, Gökhan’ın gündeme getirdiği konulardan örnekler verdi. Gökhan’ın sıkça belediyenin işi olmayan konulara girdiğini dile getiren Gider; “Bakın bu yıl ki, meclis toplantılarının tutanakları. Ülgür Başkan, HDP kongresi ve Atatürk resminin kapatılmasını konuşuyor. Çözüm sürecinde Ak Parti’nin yaptıklarını konuşuyor. Yahu Çanakkale Belediyesi’nin var mıydı bir rolü o süreçte? Başkan bana öğreteceksin de sen bilmiyorsun. Onu nasıl yapacağız. Celal Karakaş, doktor bir arkadaşımız. Ben öğreneceksen o da öğrensin. Ona niye öğretmiyorsun? Karakaş, sosyal medyada Barbaros Şansal’a saldırılmasını konuşuyor. Karakaş bunu belediye meclisinde konuşuyor. Ona da öğretsene. Biz öğreniyoruz o da öğrensin. Ben bir şeyi biliyorsam hepinize öğretmek isterim. Neden eksik bırakıyorsun? Ülgür Başkan, Suriye’ye müdahale konusunu, Bülent Turan’ın Atatürk’e ayyaş dediği iddiasını konuşuyor. FETÖ’den açığa alınan öğretmenler konusu. Bak hele belediyenin görevine. Tam meclis konusu. Acaba o öğretmenler zamanında Ülgür Başkan’ı yılın babası falan mı seçmişti, ne bağ var? Referandum, yapılan köprülerde doluluk garantisi verilmesi hakkındaki konuşma. Herhalde artık Yalova Belediye başkanı oldu” ifadelerini kullandı.

“YALAN SÖYLÜYORSUN”
Gökhan’ın bir başka partinin iç meselelerini daha önce meclise taşıdığını ifade eden Gider, daha önce Ak Parti’nin iç meselesine karışmasına ilişkin olarak; “Ak Parti meclis üyelerinin istifasını mecliste konuşuyor. Yeşim Hanım istifa istedi mi istemedi mi? Yeşim Hanım’dan ricam bundan sonra bir şey yapmadan önce Ülgür Gökhan’dan öğrenin. Bakın adama ayıp oluyor. Güleriz ağlanacak halimize, gerçekten içler acısı. Koskoca belediye başkanına yalan söylüyor demekten de ar ederim. Ama belgeler tutanaklar elimde. Ben her şeyden önce Çanakkale’de bir seçmenim ve edep istiyorum” dedi.

“İDDİA DEĞİL, GERÇEK”
Gökhan’ın Ömercioğlu’nu bilerek susturduğunu, sonrasında belediye imkanlarının delege seçimlerinde kullanıldığı iddiasını cevaplamaktan kaçtığını belirten Gider; “Önce uyardım, dinlemedi bağırdım diyor. Daha da dinlemeseydi, salondan da çıkmasaydı. Bu ne biçim laf ya. Hangi asırda dünyanın neresinde yaşıyorsun? CHP’li kadınlar da diyor ki, biz Ülgür Başkanı severiz, o hakaret etmez. Yahu sevin de, hakaret etmez de demeyin. Bu bir iddia değil gerçek. Bu kadar gündem dışı konuşan insan, meclis üyemizin konuşması karşısında sinirlenmemesi lazım. Neden sinirlendi, acaba konuşmasına izin verilseydi Tülay Hanım daha somut bir şeyler mi söyleyecekti? Belediye imkanlarının delege seçimlerinde kullanılmasını mı dile getirecekti? Bu tam belediye meclisinin konusuymuş, neden susturuyorsun ki?” dedi.

Editör: Haber Merkezi