Gündem

1. KÜLTÜR VE KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNE ZİYARET

Biga Meslek Yüksekokulunda düzenlenen 1.Kültür ve Kariyer Günleri kapsamında Biga Meslek Yüksekokulu, 70 öğrencisi ve idari personelleri ile birlikte her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.

Abone Ol


Biga Meslek Yüksekokulu; tarihin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşının önemini gelecek kuşaklara aktarmak, Çanakkale’de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını ve ecdadımızın en zor şartlar altında gösterdiği destansı kahramanlıkları öğrencilerine tekrar yaşatmak bilinciyle bu tarihi sorumluluğu yerine getirdi. “Çanakkale geçilmez” gerçeğinin tarihe altın harflerle yazıldığı topraklarda, Türk ve Dünya tarihinin en önemli mücadelesini yerinde dinleyerek duygusal anlar yaşadılar. Hem duygu dolu maneviyatı yüksek hem de neşe dolu dakikaların birbirine karıştığı gezi sonunda öğrenciler bize bu cennet vatanı armağan eden başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizi bir kere daha minnetle andılar.

Kocatepe, Conkbayırı, Arı Burnu gibi Çanakkale’nin stratejik cepheleri ziyaret edilerek o gün yaşanan tarihi olaylar ve kahramanlıklar, rehberler Gülper ULUSOY ve Burak PARLAKBİLEK eşliğinde Biga Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile paylaşıldı.

Mehmet Özdeş