Gündem

BOSNA HERSEK'LİLER ŞEHİTLER ABİDESİNİ GEZDİ  

Biga Fuarı için Bosna Hersek'ten gelen Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Başbakanı Mustafa Ruznic Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti.

Abone Ol


13'üncü Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı için Biga’ya gelen Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Başbakanı Mustafa Ruznic, Bosna Hersek konton bakan ve belediye başkanlarından oluşan heyet Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri gezdi. Bosna Hersek’li misafirlerin Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki gezi programında Şehitler Abidesi gezildi. Burada mezarlar ziyaret edilip, şehitlerin ruhu için dua edildi. Ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in rehberliğinde Troya Müzesi gezildi.

Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Başbakanı Mustafa Ruznic ve heyeti şehitliklerde ağırlayıp misafir ettiklerini kaydeden Kaşdemir, "Burası şehitler diyarı, bu topraklarda, bu vatan parçasında şehitlerimiz yatıyor. Şehitlerimize ziyarete gelen Bosna Hersek’li misafirlerimizi burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk" dedi.

Biga Belediye Başkanı Bület Erdoğan ise “Bosna Hersek'ten ziyaretimize gelen misafirlerimizle Tarihi Alan Başkanımız İsmail Kaşdemir eşliğinde her karışı şehit kanıyla sulanmış Çanakkale Şehitliklerimizi ziyaret ederek tarihe tanıklık etmiş toprakların maneviyatını hep birlikte yaşadık.” Dedi.

Bosna Hersek Unsko-Sanski Kanton Başbakanı Mustafa Ruznic ve belediye başkanlarından oluşan heyetin Çanakkale Şehitliği ziyaretinde Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergün Erkap ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin eşlik etti.

Mehmet Özdeş