Siyaset

Işık; Demek ki Doğru İşler Yapmışız

Geçmiş dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, gündemi değerlendirmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Abone Ol

Işık, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Çamur at izi kalsın”
“Geçtiğimiz 8-9 aydan bu yana ilçemizde yeni bir belediye yönetimi Biga halkının da tercihi ile yeni bir yönetim oluştu. En son yapılan basın toplantısında şahsım ile ilgili “Çık 600 bin lirayı açıkla” diye bir açıklama yapıldı. Bunu biraz hukuk bilen biraz mevzuatı bilen bir kişinin ve sorumluluk makamında olan birisinin çıkıp bunu açıklamasını ben kınıyorum. Bu konu devletimizin ilgili kurumları tarafından soruşturulmuştur ve ilgili arkadaşlarımız şu anda yargı da bunun hesabını vermektedirler. Devletin ilgili birimleri beni İsmail Işık olarak yargılanmama gerek görmemişlerdir ve beni yargılanmam için izin vermemişlerdir. Yargı süreci devam etmektedir. Yargıda olan bir konunun tartışılması adalette yargıya ve yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına olan inancımızı da zedelemektedir. Bunu açıklayanların tamamen “Çamur at izi kalsın” mantığından hareket ettiklerini söylemek istiyorum. Geçmiş 5 yılda yaptıklarımızla ilgili bütün çalışmalarımızın evrak-i umumiyesi 150 yıllık Biga Belediyesi'nin arşivlerinde mevcuttur. Açsınlar baksınlar 2014 2019 yılları arası İsmail Işığın Belediye Başkanı olduğu dönem ile ilgili olarak yanlış eksik hata herhangi bir işlem varsa Cumhuriyet Savcılığı burada müfettişler Ankara'dadır. Çağırsınlar, baksınlar, açsınlar varsa bir yanlışımız veremeyecek bir hesabımız yoktur.”

“Evrakla konuşsunlar, belgeyle konuşsunlar”
“Ben 5 yıl boyunca orada çalışma yaparken en büyük düşüncem yetimin hakkını yememekti. Ben orada o bütçeleri kullanırken 50 bin kişinin sorumluluğunu üzerimde hissetmiş bir kardeşinizim. Kılı kırk yararak mali müşavir titizliğinle de bu işlemleri gerçekleştirdim. Evrakla konuşsunlar belgeyle konuşsunlar, istediklerini yapsınlar. Beni ilgilendirmeyen konularla ilgili sadece İsmail Işığı kötülemek, kötü göstermek amacıyla yapılan işlemlere de lütfen alet etmesinler. Bu kentte bir algı operasyonu yaparak kendilerini başarılıymış gibi göstermeye çalışmasınlar. 9 aydan beri hepimiz bu kentte yaşıyoruz, hepimizde olan bitenleri görüyoruz.”

“İcraat diye bunu açıklıyorlar”
“İcraat diye açıklananlar 14 bin ton asfalt, 36 bin metrekare parke taşı. Rakamlar büyük gelebilir bunları yola uyguladığınız zaman 10-12 tane yol yapar. Bunlar yani 1 ayda bir yol yapar. 9 ayda 10, 12 tane yol yapmış, 50 arıtmalı Çeşme'nin temizliği. Bu çeşmelerin temizliğini zaten belediye yapıyordu. Belediyenin bununla ilgili personeli vardı. Bu arkadaşlarımız geldiler çeşme temizleme işini bile özel sektöre ihale ettiler. Orada çalışan arkadaşlarımızı başka yere kaydırdılar. 50 çeşmenin 30 tanesinde geçtiğimiz 5 yılda yapılmıştır. Alınan araçlar 2019 yılının Ocak, Şubat aylarında kredisi, ihalesi hazırlanmış bırakılmıştı ve kendileri bizim bıraktığımız araçları almaktadırlar. Bu araçlarla ilgili hiçbir açılış, hizmet sunma töreni yapmadılar. Ama icraat diye bunu açıklıyorlar.”

“Belediye ne gerek var”
“Bir de bakanlıktan alınan sözler var; bakanlıktan söz aldık, o bakanlık, bu bakanlık bunu yapacak. Bakanlıklar onu bunu yapacak ise Belediye ne gerek var, o zaman bakanlıklar idare etsin burasını.”

“Suç Biga'nın, Biga Belediyesi'nin değildir”
“Çınarlı Düğün Salonu ihale ile birine verildi, ihaleye verilmeden 1 ay önce Biga kamuoyunda konuşuldu. Kimin alacağı bile belliydi, 85 saniye süren bir ihale ile verildi. Şimdi Şehir Parkı’nın ihalesi gündemde Şehir Parkı zarar ediyormuş; Şehir hastaneleri de zarar ediyor şehir hastanelerine Cumhurbaşkanı “zarar ediyorsa ediyor bunlar benim vatandaşımın hizmet aldığı yerler zarar da olabilir” dedi. Şehir Parkı da Bigalıların hizmet aldığı, nefes aldığı çoluk çocuk birlikte zaman geçirdikleri bir alandır. Siz burasının işletmesini beceremiyorsanız, karlı hale getiremiyorsanız suç Biga'nın, Biga Belediyesi'nin değildir. Burası 2016'nın 29 Ekim'den beri çalışan her geçen gün potansiyeli artan kullanımı artan bir tesistir. Buradan yaz aylarında da çok ciddi para kazanıldı ama sizin yönetimle ilgili birtakım zafiyetiniz işletmesi ile ilgili hakim olmak ile ilgili sorunlarınız varsa… Şehir Parkı zarar ediyor ihaleye verecek dediler. Çınarlık Düğün Salonu zarar etmedi, Kapalıçarşı’nın altındaki otopark zarar etmedi bunları da ihaleye verdiniz.”

“Bu kente yapılabilecek en büyük hakaretlerden bir tanesidir”
“31 Mart 2019 tarihinde 4 tane önemli projeye bıraktık. Projeleri çizilmiş temeli atılmış olarak bir tanesi Sosyal Konutlar, ikincisi Galericiler Sitesi, Kamyon Garajı ve Nakliyeciler Sitesi ile birlikte pancar deposu alanı. Bunlara devam edilmedi pancar deposuna bizim bıraktığımız proje projeyi yapılması Biga'nın hayrına olacaktır. Sadece geçmiş dönemden kalan proje diye geri bıraktırılması bu ilçeye bu kente yapılabilecek hakaretlerden bir tanesidir. 500'e yakın insan çalışacak orada 47 tane satış yeri olacak mola yeri olacak. Bunları değerlendirin bunları kullanın ve bu kenti büyütün.”

Demek ki Doğru İşler Yapmışız
“Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz çalışmaların sahiplenildiğini beni görmek beni mutlu ediyor. Deve güreşi yaptık demedikleri lafı bırakmadılar, indirimli alışveriş günleri yaptık; mana buldular şimdi aynılarını kendileri yapıyorlar demek ki doğru işler yapmışız. Bizim öncelikli hedefimiz bu kentin ekonomisine katkı vermekti. Güvercinciler derneğine bir kafeterya ve dernek binası yaptık burası Mart ayında tertemiz bırakıldı etrafına ufak bir düzenleme yapılsaydı bütün yaz kullanılacaktı. İsmail Işık yaptı diye ya da geçmiş dönem yapıldı diye lütfen bunları sahip çıkın bunlar Biga'nın, İsmail Işığın yeri değil.”

Önemli Oğlan Satmak Değil, Önemli Oğlan Doğru Kulanmaktır.
“Seçim döneminde sattığı diye çok eleştirildi sıvası bile kurumayan katlı otoparkın altındaki işyerlerinin sattılar. Bizim derdimiz sevdamız Biga biz bu kenti düşünüyoruz bu kenti belirli bir noktaya getirdik. Bundan sonra bunun üzerine çıkmaları gerekir. Belediyecilik orada oturup 2-3 sayfa haber yazarak bunları sosyal medyada paylaşarak Belediyecilik olmaz. Belediyecilik temel atacaksın, açılış yapacaksın, köprü yapacaksın, park yapacaksın… 9 aydan beri hangisi oldu. Belediyenin parası vardır belediyede para bitmez. Her ay belediyenin düzenli gelirleri vardır önemli olan bunları doğru düzgün halkın yararına Biga'nın gelişmesine kalkınmasına yönelik kullanmaktır”

Basın açıklamasına CHP ilçe Başkanı ve adayı Atilla Diren, CHP İlçe Başkan Adayı Osman Öztürk, İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Program soru cevap şeklinde devam etti.

Haber: Mehmet Özdeş