Gündem

PTT'LER SOSYAL YARDIMI EVLERDEN YAPACAK

Yoğunluk yaşanan PTT şubeleri geçici olarak kapatılacak. PTT dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçiler sosyal yardım ödemelerini evlerde yapacak.

Abone Ol


Biga Kaymakamlığı açıklamasında, “Aile C¸alıs¸ma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıgˆı tarafından Ekonomik I·stikrar Kalkanı Paketi Destek Programı c¸erc¸evesinde gerc¸ekles¸tirilen 1.000 TL’lik sosyal yardım o¨demeleri su¨recinde PTT’de yas¸anan yogˆunlugˆun, c¸alıs¸ma arkadas¸larımız ve siz degˆerli vatandaşlarımızın koronaviru¨s hastalıgˆı kars¸ısında sagˆlıgˆını tehlikeye du¨s¸u¨rmemesi amacıyla 03.04.2020 tarihinden itibaren sosyal yardım o¨demeleriniz; PTT dagˆıtıcılarımız, kolluk kuvvetlerimiz ve bekc¸ilerimizle birlikte evlerinizde yapılacaktır. Toplum sagˆlıgˆımız ic¸in tedbirlerimizi artırmaya ve sizin ic¸in c¸alıs¸maya devam ediyoruz. Anlayıs¸ ve destegˆiniz ic¸in tes¸ekku¨r eder, sagˆlıklı gu¨nler dileriz.”

'ÖDEMELER VATANDAŞLARIN İKAMETLERİNDE YAPILACAK'

İçişleri Bakanlığı, 2 milyon 111 bin haneye yapılacak 1000 TL'lik ödemenin PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla kendi ikametlerinde yapılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının yayılmasının engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliklerini ve kamu düzenini korumak için sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak adına birçok tedbire başvurulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlk etapta 2 milyon 111 bin haneye PTT aracılığıyla 1000 lira ödemenin 5 günlük bir takvimde yapılacağı belirtilmiştir. Ancak yaşadığımız dönemin özelliği kapsamında vatandaşlarımızın sağlık güvenliklerini riske atılmaması yönünde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın (PTT) ortak değerlendirmeleri sonucunda; oluşacak yoğunluk nedeniyle vatandaşlarımızın sağlık güvenliğini riske atmamak için PTT şubelerinde bahsekonu ödemeler yapılmayacaktır. Hak sahiplerine yapılacak sosyal yardım ödemeleri 3 Nisan Cuma saat 10.00'dan itibaren PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla kararlaştırılan 5 gün içinde kendi ikametlerinde yapılacaktır."

CAHİT MAVİLİ