Belediye

BİGA’DA TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN TIBBİ ATIK KUTULARI YERLEŞTİRİLDİ

Biga Belediyesi tarafından çevre, doğa ve halk sağlığı için ilçenin belli noktalarına tıbbi atık kutuları yerleştirildi.

Abone Ol


Kamu kurumları başta olmak üzere zaruri ihtiyaçları için dışarı çıkan vatandaşların kullandıkları eldiven ve maskeleri atarak çevre sağlığı açısından tehdit oluşturmaması için önlem alındı.

İlçedeki çöp kutularına gelişigüzel atılan maske ve eldivenlerin Belediye temizlik görevlileri açısından da tüm tedbirleri almalarına rağmen risk oluşturmaması için tıbbi atık kutularını belirli noktalara yerleştirdiklerini ifade eden Biga Belediye Başkanı Bülent Edoğan, Biga’da her konuda ileri düzeyde alınan tedbirlerle kovid-19 sürecinin devam ettiğini, vatandaşların da bilinçli bir şekilde hareket ettiği bir ilçenin belediye başkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erdoğan "Bizleri korusa da maske ve eldivenlere virüs bulaşmış olabilir. Virüsün çeşitli nedenlerle çöpten dağılıp yayılabileceği göz önünde bulundurularak maske ve eldivenler gibi kişisel koruma ekipmanlarının çöpe değil, ayrıştırılmış özel atık kutularına atılması gerekir. Bu konu halk sağlığı için çok önemli. Kullandığımız maske ve eldivenleri gelişigüzel atarak kendimize hijyen sağlarken, başkasını riske atmamalıyız. Kendi ve sevdiklerimizin sağlığı için lütfen kurallara uyalım.Yerlere atık eldiven ve maskeleri atmayalım." Dedi



Mehmet özdeş