Eğitim

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış sonrası yanıtı en fazla merak edilen soru “okullar açılacak mı?” olmuştu. Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyesiyle alınan karar geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklandı.

Abone Ol


Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre okullarda yüz yüze eğitim ertelendi ancak okulların açılış tarihi ertelenmedi. Dolayısıyla 31 Ağustos’ta okullar uzaktan eğitim şeklinde başlayacak. Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi EBA üzerinden ve canlı dersler yardımıyla öğrenciler eğitimlerine başlayacaklar.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

31 Ağustos’ta uzaktan eğitim şeklinde açılışı gerçekleştirilecek olan okullarda yüz yüze eğitim ise 21 Eylül’de başlayacak. Belirli önlemleri yerine getirecek okullar denetmenler tarafından denetlenecek ve açılışa hazır olup olmadıkları tespit edilecek.

AŞAMALI VE SEYRELTİLMİŞ EĞİTİM OLACAK

Bakan Selçuk okullarla ilgili yaptığı açıklamada “Yeni eğitim öğretim yılını 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açacağız, yüz yüze eğitime 21 Eylül'den itibaren "aşamalı ve seyreltilmiş" şekilde geçeceğiz” ifadelerine yer verdi.

YASEMİN ÖZDEŞ