Sağlık

BAŞHEKİM BAŞTÜRK’TEN '10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ' AÇIKLAMASI

Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Gökhan BAŞTÜRK, ’10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ nedeniyle bir açıklama yaptı.  

Abone Ol


Korona virüs döneminde herkes için erişilebilir ruh sağlığı çalışmaları

Korona virüs ile mücadele kapsamında ülkede psikososyal destek hizmeti verecek telefon hatları kurulmuş ve hizmet verilmeye başlandığını ifade eden Op.Dr.Gökhan BAŞTÜRK, “Halkın ve sağlık çalışanlarının değişen günlük yaşam alışkanlıkları ve kendileri ile sevdikleri için duydukları yoğun kaygı, öfke, korku, çaresizlikten kaynaklanan stresin en aza indirebilmesi, kronik ruhsal bozukluğu olan ve takibi gereken bireylere ve ailelerine verilen desteğin sürdürülebilmesi amaçlanmıştır. Sosyoekonomik sorunlar yaşayan bireyler, Vefa Sosyal Destek, SYDV, SED, İŞKUR, ŞÖNİM, AMATEM-ÇEMATEM, SHM, Korona virüs polikliniği ya da Çocuk İzlem Merkezi’ne yönlendirmeleri yapılmaktadır. Kurulan psikososyal destek hatlarında, salgın öncesinde de illerinde görev yapmakta olan yetişkin ve çocuk ergen psikiyatristleri, psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcilerden oluşan Sağlık Bakanlığı personeli hizmet vermektedir.
Ruh sağlığı ve ruh sağlığı hizmetleri herkes için her zaman her yerde bir insan hakkıdır. Erişilebilir hizmetlerin artırılması ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi için çok önemlidir.” diye konuştu.

Op.Dr.Gökhan BAŞTÜRK, “Ruh sağlığı hizmetlerinden yararlanmak için; ilimiz hastanelerindeki Yetişkin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları polikliniklerinden ve Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları polikliniklerine başvurabileceğiniz gibi, Çanakkale İl Pandemi Kurulu’nca kurulan COVID-19 Koronavirüs Psikolojik Danışma Hattı’dan (0286 212 04 84) ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi’nden (0286 212 11 29) kendiniz, çocuklarınız ve yakınlarınız için ücretsiz psikolojik destek hizmeti alabilirsiniz.” Şeklinde konuştu.

YASEMİN ÖZDEŞ