Belde ve Köyler

GENÇLİK MERKEZİ ÖĞRENCİLERE OKUL OLDU

Biga’nın Karabiga beldesinde, Karabiga Belediyesi Gençlik Merkezi binası beldedeki İlköğretim öğrencilerine okul olarak tahsis edildi.

Abone Ol

Genç ve çocukların kötü alışkanlıklardan korunması, boş zamanlarını hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlamak üzere 2 bölüm olarak inşa edilen Karabiga Belediyesi Gençlik Merkezi binaları beldedeki İlköğretim öğrencilerine okul olarak tahsis edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, “Bilindiği üzere beldemizdeki İlköğretim okulları depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek yıkılmış ve yenisi yapılana kadar öğrencilerin Yeniçiftlik Köyüne taşımalı sistem ile ulaşımı planlanmıştı. Daha önce yine Halk Eğitim Merkezi olarak inşa ettiğimiz binamızı İlköğretim öğrencilerine ( 1, 2, 3 ve 4. Sınıflar ) tahsis etmiştik. Şimdi bu 2 binamızın da İlköğretime ( orta kısım )tahsis edilmesi ile beldemizdeki öğrencilerimizin Yeniçiftlik Köyü’ ne gitmelerine gerek kalmayacak.” Dedi

Her şey gelecek nesiller için diyen Elbi, “Onların en iyi şekilde eğitim alarak topluma faydalı kişiler olarak yetişmesini önemsiyoruz. Minik öğrencilerimizin eğitim olanaklarını kolaylaştırmak için 3 adet binamızı Milli Eğitim Bakanlığı’ nın hizmetine sunduk. Malum çocuklarımız küçük olduğu için taşımalı sistem bu yaştaki çocuklarımızı ister istemez üzecekti. Beldemizde okul binasının tamamlanması ile bu binalarımızı yine asıl amaçları için kullanıma sunacağız.” Dedi.

Cahit mavili