Eğitim

ÇOMÜ'DE İLK KAYIT TÖRENİ YAPILDI  

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının ilk kaydı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Abone Ol


Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törende Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, YKS'de Türkiye 2600'üncüsü olan ve ÇOMÜ Tıp Fakültesini tercih eden Muhammet Ali Yılmaz'ın kaydını yaptı.

Vali Aktaş törende yaptığı konuşmada;

“Aşı uygulama çalışmaları hızla devam ediyor, öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımız aşı oldu, olmayanların da süratle aşılarını tamamlaması gerekiyor. Yaşadığımız Covid-19 süreciyle birlikte sağlığımızın ve sağlık çalışmalarının da kıymetini daha iyi idrak ettik. Dilerim ki; bugün Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerimiz ileride hastalıklara şifa bulan bilim insanları olurlar” diyerek öğrencileri tebrik etti.

Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan Muhammet Ali Yılmaz ise bu yıl üniversite sınavına girdiğini belirterek, "Türkiye 2600'üncüsü olduğum sınav neticesinde Çanakkale'de kalmak istedim ve ÇOMÜ Tıp Fakültesini tercih ettim. Bugün gerçekleştirilen törenle kayıt yaptırdım, mutluyum. Umarım benimle beraber bütün kayıt yapan arkadaşlarım 6 yıl sonra mezun olduğumuzda yine aynı mutluluğu yaşayabiliriz. İleride bir gün doktor olduğumuzda da umarım güzel günler bizi bekler." dedi.

Vali Aktaş'ın ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Barkın Ekin Arslan'ın, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise Zeliha Tunç'un kayıtlarını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan, kaydını yaptığı öğrencilere bireysel burs vereceğini belirterek, öğrencilerin belediye başkanlığına gelerek işlemlerini tamamlayabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Sedat Murat törende yaptığı konuşmada:

“Öğrencilerimizi çok özledik bu yıl yüz yüze kaydımızı Tıp Fakültesiyle gerçekleştirdik ve yakında öğrencilerimizi karşılayacağımız için çok mutluyuz. Uzun bir çalışma maratonunun ardından üniversitemizi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.” Diyerek kaydı gerçekleştirilen öğrencilere günün anısına hediye takdiminde bulundu.

HABER MERKEZİ