Yaşam

  BİGA KAYMAKAMI DOLU, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ  

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Selvi Köyü Muhtarı Tahsin ERDEN, bölgedeki işletme sahibi Murat  KARADEMİR ve tarım işçilerinden bilgiler alarak, bu bilgiler kapsamında mevcut sorunların gelecek yıl ortadan kaldırılması için İlçe Özel İdare Müdürü İsmail SATILMIŞ’a  ve İlçe Tarım Müdürü Fevzi ATMACA’ya

Abone Ol


Her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çeşitli illerden gelen tarım işçileri, Biga’ya bağlı Selvi Köyüne yerleşerek mevsimlik olarak çapa işlerinde hasat işleri yapıyor. İlçenin farklı köylerinde, kendi oluşturdukları yaşam alanlarında kalıyorlar. Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, "Biga’da tarımsal üretimin işgücü ihtiyacını karşılamak için farklı illerden ilçemize gelen tarım işçileri bizlerin misafiri. Üretimin öneminin bir kat daha arttığı bu dönemde ülke üretimine katkı sağlamak için gelen ve zor şartlarda yaşayarak üretime destek olan tarım işçilerinin mevcut sorunları gelecek yıl ortadan kaldırılacak.” dedi.

Ziyarette Kaymakam Dolu’ya İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış, İlçe Tarım Müdürü Fevzi ATMACA ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Alaattin DEMİRKAYA eşlik etti.

YASEMİN ÖZDEŞ