Tarım ve Ekonomi

“SON TARİH 31 ARALIK 2022”

Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca, Biga Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek Muhtarlara yönelik ÇKS sitemi başvuru tarihi, son başvuru tarihi ve diğer konular hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı.

Abone Ol


Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca muhtarlara son tarihi hatırlatarak, “Bilindiği üzere 2023 üretim yılı ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) dosyaları teslimi (başvurusu) için son tarih 31 ARALIK 2022 olup, üreticilerimizin bir an evvel dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir”dedi

Atmaca, “Bir önceki üretim yılından farklı bir arazi yok ise (ekleme yada çıkarma yapılmayacak ise) ya da kiralık kullandıkları arazilerinin kira sözleşmeleri tarihi dolmamışsa e-devlet üzerinden online başvuru yapılabileceği gibi, eski düzen dosya oluşturarak ta İlçe Müdürlüğümüze başvuru yapılabilmektedir. Önemli olan diğer husus ise üreticilerimizin mutlaka Ziraat Odasından üyelik kaydını aktif olarak devam ettirmesidir. Yani yıl içerisinde mutlaka Ziraat odasına giderek kayıtlarını (üyeliklerini) güncelleştirmelilerdir. Hayırlı ve bereketli üretimler dilerim” ifadelerini kullandı.

Yasemin ÖZDEŞ