Eğitim

“GENÇ SES BİGA” SES YARIŞMASI ÖDÜL GEZİSİ

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilki gerçekleştiren ortaokul ve liseler arası 'Genç Ses Biga' ses yarışmasının ilk elemesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Abone Ol


İlk elemeyi geçen öğrenciler ödül olarak Çanakkale Konservatuarı ve Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Gezisine katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN ilk elemeyi atlatan öğrencileri sıcak bir şekilde karşıladı. Konservatuar hakkında öğrencilere detaylı bilgi aktaran Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN, sonrasında öğrencilere güzel bir sürpriz yaptı. Konservatuar öğrencilerinin öğrenciler için hazırladığı mini konser büyük bir beğeniyle izlendi.

Prof. Dr. Uğur TÜRKMEN'e teşekkürlerini sunan öğrencilerin ikinci durağı Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi oldu. Kurum Rehber Öğretmeni Abdullah ULUCAN, kurum hakkında öğrencilere bilgi verdi. Akabinde ikinci bir sürpriz ile karşılaşan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değer. Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin öğrenciler için hazırladığı keyifli sunum beğeni ile izlendi.

Bu proje ile öğrencilerin yeteneklerini fark ederek sahne üzerinde kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak, kendilerini geliştirebilecekleri ortamlar hazırlamak, özgüven becerilerini arttırmak, kaliteli müzik dinleme ve sergileme imkânı oluşturması amaçlanıyor.

Cahit MAVİLİ