Yaşam

EVLERİ YANAN YİĞİT AİLESİ YARDIM BEKLİYOR 

Çanakkale merkeze bağlı Işıklar Dörtyol köyünde yeni yılın ilk saatlerinde meydana gelen yangında 4 kişilik Yiğit ailesinin evleri yanarak kullanılmaz hale geldi.

Abone Ol


Merkeze bağlı Işıklar Dörtyol köyünde yeni yılın ilk saatlerinde sabaha karşı Serdar Yiğit (43) ve Suna Yiğit’e (40) ait iki katlı binanın ikinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yılbaşı gecesi evde olmayan Yiğit ailesinin evi çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Yangının ardından evdeki bütün eşyalarda adeta kül oldu. Evin çatısının bir bölümü ise yangında çöktü. Oturdukları evin bodrum katında kalmak zorunda kalan aile, komşularının verdiği bazı eşyalar sayesinde zor şartlarda yaşamaya başladı. Baba Serdar Yiğit gündelik işlerde çalışarak evin geçimini sağlarken, 20 yaşındaki Sertan Yiğit ise yaklaşık 6 ay önce nişanlanmış ve askere gitmek için gün sayıyordu. Gerekli yerlere müracaat eden aile, yetkililerden gelecek cevabı beklerken, kendilerine bir yardım elinin uzanmasını istiyor. Yiğit ailenin 2 yıl önce oturdukları evi 280 bin TL’ye aldıkları ve borcunu ödedikleri ortaya çıktı.

Her şeyimiz yandı

Yanan evlerini yeni aldıklarını ve daha borçlarını ödeyemediklerini ifade eden anne Suna Yiğit, "Benim oğlum nişanlı, yılbaşı gecesi gelinime gitmiştik. Komşular bizi telefonla aradı. 'Eviniz yanıyor' dediler. Evimizi yeni aldık. Bu halde bulduk. Evimizin derdi borcu bitmedi. Evi, içindeki eşyaları yeni aldık. Taksitleri daha yeni bitti. Mahvolduk. Her şeyimiz yandı bitti. Yıllardır çalıştığımız emeklerimiz, kazancımız hepsini buraya bağladık. Çocuğum nişanlıydı, bir sürü çeyizlik eşyaları vardı içinde. Bir miktar paramız vardı, her şeyimiz yandı. Üstümüzle başımızla bu şekilde kaldık. Devletten bir destek bekliyoruz. Devlet bize bir destek yaparsa bunlar yeniden olur. Yapmazsa zaten asla yapabilecek durumda değiliz. Biz bu evde iki tane oğlum var, bir de eşimle birlikte yaşıyorduk" dedi.
Çeyizlerimiz vardı, o yanmış

Yangının ardından evlerinin ve bütün eşyalarının kullanılmaz hale gediğini belirten Sertan Yiğit, "Yılbaşı akşamı adadaydık. Sabaha karşı saat 05.00 gibi komşular telefon etti. Evinizde yangın çıktı diye, sabah ilk gemiyle geldik. Geldiğimizde itfaiye ekipleri yangını söndürmüştü. Ben askere gideceğim. Onun için az bir birikimimiz vardı, o yanmış. Çeyizlerimiz vardı, o yanmış. Bütün eşyamız, ev kullanılmaz hale gelmiş. Evi yeni aldık. Borcunu ödüyorduk. Bir yandan asker hazırlığı, bir yandan düğüne hazırlanıyorduk. Hepsi çöp oldu. Devletimizden, yetkililerden gerekli yardımı bekliyoruz" diye konuştu.

Haber Merkezi