Siyaset

RIDVAN UZ, BİGA’DA PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ (VİDEO)

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Çanakkale'de İYİ Parti'den Milletvekili seçilen Rıdvan Uz mazbatasını aldıktan sonra Biga’da partililerle bir araya geldi.

Abone Ol


28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Çanakkale'den seçilen İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, geçtiğimiz gün Çanakkale Adalet Sarayında düzenlenen törenle mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Ünsal Bayav'dan almıştı. Bugün ise Biga’ya gelerek partililer ile bir araya geldi.

İYİ Parti İlçe binasında kendisini bekleyen partililer birlikte bir araya gelen İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz yaptığı açıklamada, " Evet Çanakkale de bir seçim sürecini atlattık, ikinci seçim süreci 28 Mayıs’ta. 2 Cumhurbaşkanı adayıyla devam edecek ve süreci tamamlamış olacağız. Bu bağlamda Çanakkale çok demokratik bir ortamda genel itibariyle kalpleri gönülleri kırmadan birlik beraberlik içerinde bir seçim atmosferi yaşadı. İnşallah 2’nci seçimi de bu şekilde atlatır. Hem Çanakkalemiz hem Türkiye 2’nci turda da biz millet ittifakı olarak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz ve seçilmesini çok arzu ediyoruz. Bu arzunun altında yatan gerekçenin ana sebebi kendimiz yurtdışı genel başkanı olmamız hasebiyle, dünyanın her yerine gittiğimizde karşılaştığımız evlatlarımız. Evlatlarımızın geldiği bir Türkiye’de kaçtığı bir noktada yerlerine gelen Suriyelilerin ya da mültecilerin, hesapladığınızda 2053 yılında 36 milyon civarında bir Suriyelinin vatandaşlık alacağını ve dolayısıyla burada bir yapının değişeceğini 5 bin yıllık Türklerin yaşadığı bu coğrafyada bu sistemin bir tek mermi atmadan değişebileceği endişesini taşıyoruz. 10 buçuk milyon Suriyelinin varlığını tespit ettik tarafımızca milli güvenlik politikalarımızca 10 buçuk milyon Suriyelinin olduğu bir ortamda baktığınızda 10 yıl sonra 36 milyona tekabül eden ve bir dahaki seçimde de tahminen 10 milyon Suriyelinin oy kullanacağı bir Türkiye’yi düşünün bu Türkiye’de hepimiz bir araya gelsek bütün Biga bir araya bütün Çanakkale bir araya gelse hepimiz oyu aynı yere versek bile sonucu değiştirecek bir güç elimizden alınmış olacak. Dolayısıyla bu seçimi Türkiye’nin varlık sebebi olarak görüyoruz ve ben tüm kamuoyunun Biga’yı, Çanakkale’yi ve Türkiye’yi bu bağlamda kişilerin değil Türkiye’de parlamenter sistemin tekrar gelerek, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesiyle milletimizin değerlerinin tekrar kavuşması adına sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi gerektiğinin altını bir daha çizerek belirtmiş olalım. Kendimizle ilgilide Çanakkale’ye teşekkür ederiz, Çanakkale İYİ Parti’ye güvendi. Bu dönem geçen dönemin üzerinde oy vermek suretiyle, yurtdışı oylarına da gelecek herhangi bir eksiklik aksaklık düşüncesiyle çok fazla oy verdi. Ama yurtdışında da geçen dönem yüzde 51 alan iktidar partisi, bu dönem yüzde 44’e çekildi. Bu ikinci seçimde net olarak görüyoruz ki, şuanda seçimin bitmesine bir gün var yurtdışında oyların kullanılması devam ediyor,150 bin fazla oy kullanıldı dün itibariyle, muhtemelen bugün 200 bin civarında fazla oy kullanılacak, yurtdışında toplamda 350 bin, 400 bin civarında fazla oy kullanılmasını bekliyorum. Bu kullanılan her bir fazla oy iktidar partisinden eksilen ve millet ittifakına yazılan oy anlamını taşıyor yurtdışı görevini yapmış gibi gözüküyor. İnşallah 28 Mayıs’ta da Türkiye’de ki insanlarımız gereğini yapacak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçecektir. Teşekkür ederim.” Dedi.


Mehmet ÖZDEŞ