Yaşam

Bilsem’in bahar şenliği fark yarattı

Biga Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen 1. Bahar Şenliği Cumartesi günü Biga Bilim ve Sanat Merkezinin bahçesinde yapıldı. Bahar şenliğinde konserler, sergiler, oyunlar, etkinlikler ve yarışmalar yer aldı.

Abone Ol


Biga Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan programa öğrencilerin yanında velileri de davet edildi. Biga Bilim ve Sanat Merkezi Müzik Yetenek Alanı öğrencileri, Genel Yetenek Alanı öğrencilerinin performans konserleriyle açılış yapıldı. Biga BİLSEM velileri tarafından hazırlanan yiyecekler öğrencilere ikram edildi.

Biga BİLSEM bahçesinde yer alan etkinlik alanında Resim Yetenek Öğrencilerinin yıl içerisinde yapmış olduğu çalışmalar veli ve öğrencilere sergilendi. Aynı zamanda Destek programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu teraryum sergisi büyük beğeni topladı.

Bahar Şenliğinde yer alan oyun, yarışma ve etkinliklerin takım çalışması, bilimsel düşünmeye teşvik etmesi, beden zihin koordinasyonunu sağlamaya yönelik hazırlanması dikkate değerdi. Alanda yer alan koca ayak oyunu velilere ve öğrencilere takım çalışmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Kağıt roket hazırlama etkinliğinde öğrenciler bilimsel süreçleri yönetirken, velileri onlara rehberlik ve danışmanlık yaptılar. Çikolatalı ekmek etkinliğinde öğrenciler program yazımında algoritmanın ne kadar önemli olduğunu, işlem basamakları düzgün tasarlanmamış bir bilgisayar programının çalışmayacağını fark ettiler.

Öğrenciler lastik motorlu araç ve Mars görevi yarışmalarında ise hem tasarım becerilerini hem de fizik bilgilerini yarıştırdılar. Birbirinden eğlenceli sahnelerin yer aldığı yarışmalarda heyecan doruktaydı.

Şenlik sonunda öğrenciler 50 metrelik kağıda BİLSEM’i ve şenlik gününü ölümsüzleştirecek resimlerini çizdiler.

Bahar Şenliği ile ilgili Biga Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erdem Arslan “Çok güzel bir gün geçirdik. Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmaları sergileme şansı buldular. Öğretmenlerimiz şenlik alanında öğrencilerimizi gözlemleme şansı buldular. Öğrencilerimizin gelişimini bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Şenlik alanımızdaki etkinlikleri seçerken sadece öğrencilerimizin eğlenmesini amaçlamadık. Etkinlik esnasında çocuklarımızın davranışlarını, aileleriyle ve arkadaşlarıyla ilişkilerini, başarı ve başarısızlık durumundaki tepkilerini, öğrendiklerini hayata geçirebilme becerileri de gözlemlemiş olduk. Bu açıdan şenlik bizler için çok anlamlıydı. İnşallah seneye ve önümüzdeki yıllarda bahar şenliğimizi daha da büyüterek devam edeceğiz.” Dedi.


Bahar Karakurt