Biga'nın Huzur Veren Doğası: BİGTAY'ın Keşif Rotaları Biga'nın Huzur Veren Doğası: BİGTAY'ın Keşif Rotaları
Özel Biga Can Hastanesi, hava sıcaklığının en yüksek seviyeye ulaştığı 11:00-15:00 saatleri arası vatandaşları mecbur kalınmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Özel Biga Can Hastanesi, vatandaşları sıcak havalara karşı uyardı. Sıcaktan en çok etkilenenlerin hamileler, çocuklar, yaşlılar, aşırı kilolu olanlar ve kronik hastalığı olanlar olduğu belirtildi.

"SAAT 11.00-15.00 ARASINDA DIŞARI ÇIKILMAMALI"

Aşırı sıcaklardan en çok 65 yaş ve üzeri kişiler, 4 yaşından küçük çocuklar, bakıma ihtiyacı olanlar, hamileler, açık alanda çalışanlar, aşırı kilolular, kronik hastalığı (şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, psikolojik hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları) olanlar, sürekli ilaç (özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçları) kullanan kişilerin etkilendiği belirtildi.

"Günün en sıcak saatlerinde (11.00-15.00) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün olduğunca güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidir. Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde (11.00-15.00) denize girilmemeli, güneşlenilmemelidir. Bu saatlerin dışında denize girmek isteyenler güneş koruyucu krem kullanmalı, şapka ve gözlük gibi gerekli koruyucu önlemleri almalı ve uzun süre kesintisiz güneşlenmemelidir.

Aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler ve aşırı sıcakların sağlık üzerine etkileri konusunda uyaran Özel Biga Can Hastanesi “Yaşam Boyu Sağlık için Yanınızdayız” dedi.

Yasemin Özdeş





Editör: Haber Merkezi