Uyumadan önce 11 zeytin yiyin! Bakın ne işe yarıyor Uyumadan önce 11 zeytin yiyin! Bakın ne işe yarıyor
Özel Biga Can Hastanesi tarafından Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine "Sağlıklı Yaşam için Sağlıklı Beslenin" konulu seminer verildi. Diyetisyen Merve Barboroz’un verdiği seminerde, öğrencilere sağlıklı beslenme ile ilgili detaylı bilgiler aktırılırken, öğrencilerin de soruları yanıtlandı. Sağlıklı beslenme ile ilgili bilgi verdiklerini belirten Diyetisyen Merve Barboroz, “Sağlıklı beslenme nasıl olur. Hangi besinlerden ne kadar tüketmeliyiz. Kilolu bireylerin nasıl beslenmesi gerekiyor veya zayıf bireylerin nasıl beslenmesi gerektiği hakkında öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunduk” dedi.

Dengeli beslenmenin sağlıklı bir yaşam için şart olduğunu ifade eden Barboroz, besin gruplarının miktar ve tüketim şeklinden bahsederek öğrencileri obezite konusunda uyardı. Barboroz, sunumunda öğrencilere sağlıklı beslenmeyle ilgili tavsiyelerde bulunurken sağlıklı beslenme konusunda yapılan hatalara da dikkat çekti.

Seminerden memnuniyet duyduklarını ifade eden Okul Müdürü Fikret CAN ise, “Bundan sonra faklı konularla ilgili bu tarz konferanslar planlıyoruz. Velilerimizin de öğrencilerimizi bu tarz konferanslara yönlendirmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Diyetisyen Merve Barboroz, Okul idarecileri,öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, seminere katılan öğrencilerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi