Türkiye, sağlık turizminde en fazla hasta kabul eden 10 ülkeden biri Türkiye, sağlık turizminde en fazla hasta kabul eden 10 ülkeden biri
Türk Kızılay’ı, düzenli kan bağışı yapan vatandaşlara bronz, gümüş ve altın madalya takdim ediyor. Biga’da ikamet eden ve düzenli kan bağışı yapan Semih Özmucur, Adalet Soylu, İbrahim Pulluk ve Tahsin Ergün’e Türk Kızılay’ı yetkilileri tarafından gümüş ve bronz madalya ile berat belgesi takdim edildi. Büyük bir yardımseverlik ve sosyal sorumluluk örneği göstererek, hiçbir karşılık beklemeksizin ihtiyacı olan insanların kullanımı amacıyla
25’er ünite kan bağışlayan Semih Özmucur ve Adalet Soylu ile 10’ar ünite kan bağışlayan İbrahim Pulluk ve Tahsin Ergün Türk Kızılay’ının seçkin bağışçıları arasına katıldı. Örnek davranışı dolayısıyla Semih Özmucur, Adalet Soylu, İbrahim Pulluk ve Tahsin Ergün’e Türk Kızılay’ının kan bağışçıları için hazırladığı Gümüş ve Bronz Madalya ve berat belgesini takdim edildi.

Konu hakkında açıklama yapan bağışçılar, öncelikle yapmış olduğumuz kan bağışları ile hayat kurtarmaya vesile olduğumuz için çok büyük bir mutluluk içerisinde olduklarını belirterek, " Kızılay’a düzenli olarak kan bağışı veriyoruz. Hem sağlık açısından hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza katkımız oluyor. Bu çok güzel bir duygu, aynı zamanda sevaptır. Düzenli olarak kan bağışı yaptığımız için Kızılay tarafından gümüş ve bronz madalya ile berat belgesi verildi. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Türk Kızılay’ını da başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz" dediler.

Kızılay Biga Şubesi Başkanı Erdoğan Başer ise, ihtiyaç halinde insanların bir ünite kan bulabilmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bir ünite kanla üç farklı canın kurtuluşuna vesile olunabiliyor. Kan bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Türk Kızılay’ına bu konuda çok büyük bir görev düşerken, kentin dinamiklerinin de kan bağışı kampanyalarına destek vermesi gerekiyor. Duyarlı vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Semih Özmucur, Adalet Soylu, İbrahim Pulluk ve Tahsin Ergün’de bu konuda en fazla kan veren duyarlı bir vatandaşımızdır. Duyarlılıklarına Kızılay olarak kendilerine gümüş ve bronz madalya takdim edildi. Bizlerde Kızılay Biga Şubesi olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah sağlıklı uzun ömürler versin hepsine” diye konuştu.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi