Milletvekili İstifa Etti! Milletvekili İstifa Etti!
Bakan Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Pazar günü Yenikapı’da yapılacak, ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingine’ katılacağını açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine, “Kılıçdaroğlu’nun gelmesi mutluluk vesilesidir” diye yanıt verdi.
Bakan Veysel Eroğlu, beraberinde Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile birlikte Vali Hamza Erkal’ı makamında ziyaret ettikten sonra, bir basın toplantısı düzenleyerek, Çanakkale’ye yaptıkları ve yapacakları yatırımları anlattı. Çanakkale’ye son 13 yılda 10 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, bugün ise 274 milyon TL değerindeki 11 tesisin temelini atacaklarını, 2 tesisin de açılışını yapacaklarını söyledi.

Bakan Veysel Eroğlu’na, bir gazeteci tarafından ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılacağını açıkladığı hatırlatılıp, bunu nasıl değerlendirildiği soruldu. Bunun üzerine konuşan Bakan Eroğlu, kendisinin darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz akşamından itibaren Milli İdare mitinglerinin pek çoğuna katıldığını, darbenin önlenmesinin milletin zaferi olduğunu ve oralara başka bayrak getirilmesini müsaade etmediklerini söyledi.
Yenikapı’daki mitingde de herkesin elinde sadece şanlı bayrağın dalgalanacağını belirten Bakan Eroğlu, “Çünkü bu zaferde herkesin payı var. Biz her zaman diyoruz. Bu darbe girişimine bütün millet karşı koydu. Sadece Ak Parti değil. CHP’lisi de, MHP’si de, bütün millet, 79 milyon karşı koydu. Batman’da, Van’da ve Diyarbakır’daki mitingleri seyredin. Millet, bu darbenin milletimizi geriye götüreceğini, hatta ülkeyi parçalamayı istediği konusunda bir büyük planın olduğunu fark etti. Dolayısıyla kenetlendi. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, diğer parti liderlerini de davet etti. İlk önce Sayın Devlet Bahçeli geleceğini ifade etti. Bu gerçekten de büyük memnuniyet verici. Herkesin katkısı var. Gittiğimiz yerlerde bakıyorum kimisi başka, kimisi başka işaret yapıyor. Neticede ikisi de bir arada. Benim sağımdaki bir genç Rabia işareti yapıyor. Solumdaki genç kızımız Bozkurt işareti yapıyor. Böyle manzaralar oldu. Neticede CHP’lisi, MHP’lisi, diğer bütün her türlü anlayıştaki, Alevi’si, Sunni’si, Kürdü Türkü herkes 79 milyon buna karşı çıktı. Tabi bu zaferde herkesin payı var. Bu zafer milletimizin zaferidir. Dolayısıyla oraya siyasi partilerinde gelmesi memnuniyet vermiştir. Sayın Bahçeli kabul etti, daha sonra Sayın Kılıçdaroğlu da önce heyet göndereceğini ifade etmiştir. Sonra Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, kendisini tekrar aradı ve davetini iletti. Bu sabah kendileri bir toplantı yaptılar. Öğlene doğru bize de haber geldi, katılacaklar. Biz bundan çok memnuniyet duyduk. Neticede sadece siyasi partiler değil, millet değil, aynı zamanda emniyet teşkilatı ve orada darbeye karşı çıkan kahraman askerlerimiz var. Bu darbeyi yapan, asker elbisesi içine girmiş sadece teröristler diyebileceğimiz insanlar. Dolayısıyla onları ayırmamız lazım. Yoksa burada kahraman askerlerimiz var. Yediği kurşun olmasına rağmen kendi kışlısını teslim etmeyen albaylarımız var. Tek başına Özel Kuvvetler Başındaki generalimiz. Bunlar hakikatten destan yazdı. Bütün basın da birlik beraberlik kardeşlik sergiledi. Bu havayı devam ettirmemiz lazım. Bu millet için çok önemli. Bakın bizi ezmek ve yükselişimizi engellemek için ne numaralar yapılıyor, ne oyunlar oynanıyor. Ama onların oyununu millet bozdu. O yüzden Kılıçdaroğlu’nun gelmesi mutluluk vesilesidir. Sayın Kılıçdaroğlu şahsında bütün CHP’lilere teşekkür ediyoruz. Bütün MHP’lilere, katılacak bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Bakan Eroğlu, Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Binali Yıldırım ile bugün yaptığı telefon görüşmesinde, Yenikapı’da dev bir Atatürk posteri olmasını istediği ve bundan daha büyük bir afiş ya da posterin yer almaması gerektiğini söylediği konusunda ise, “Tabi o konuda Sayın Başbakanla ne konuştu bilmiyorum. Zaten parti bayrakları olmayacak, şanlı bayrağımız olacak. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

VALİLİK BAHÇESİNE DEMOKRASİ ŞEHİT VE GAZİLERİ ANISINA FİDAN
Batan Veysel Eroğlu, ziyaret sonrasında Valilik Bahçesine bir mavi ladin fidanı dikti, toprak atıp, su verdi. Ardından da üzerinde “15 Temmuz 2016 tarihinde Milli İradeyi hiçe sayıp, ülkemizi işgale kalkan FETÖ mensubu teröristlere karşı göğsünü siper ederek cesurca direnen demokrasi şehit ve gazilerimiz anısına Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından dikilmiştir” yazılı plaketi fidanın üzerine astı.

Editör: Haber Merkezi