Çanakkale Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı belli oldu Çanakkale Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı belli oldu
Tarımsal üretimde öne çıkan Biga'da; Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün ve köy muhtarlarının girişimleriyle birlikte TÜVTÜRK'ün uygulamaya koyduğu "Gezici Traktör Muayene İstasyonu" Biga'nın Kocagür köyünde çiftçilerin ayağına gitti.

Traktör muayeneleri geçtiğimiz gün ilk olarak Örtülüce Köyünde başladı. Ardından Kocagür Köyünde devam etti.

Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün; hizmeti çiftçinin ayağına getiren ve işlemleri kolaylaştıran TÜVTÜRK yetkililerine teşekkür ederek bu uygulamanın çiftçi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Ergün, "Çiftçilerimizin artan Kovid-19 salgını sebebiyle gerekli tedbirlere (Maske, mesafe ve temizlik) uyarak muayene istasyonlarına gitmelerini rica ediyoruz. Çiftçilerimizin köylerinden çıkmakta tereddüt ettiği ve muayene tarihlerinin yaklaştığı bu salgın döneminde böyle bir hizmeti gerçekleştirmekten mutluyuz. Organizasyonun sağlanmasında büyük emekleri olan muhtarlarımıza ve delegelerimize de gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum" dedi.

TÜVTÜRK Gezici Traktör Muayene İstasyonu, Biga'da şu tarihlerde hizmet verecek: 6-7 Ocak Kocagür Köyü, 8 Ocak Hacı Hüseyin Yaylası Köyü, 11 Ocak Yeniçiftlik Köyü, 12 Ocak Kaldırımbaşı Köyü'nde ve son olarak 13 Ocak'ta Balıklıçeşme Köyü'ne gelecek.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi