Biga’da hibrit tohum toprakla buluştu Biga’da hibrit tohum toprakla buluştu

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ (Tebliğ No: 2020/24) 21 Kasım 2020 tarih ve 31311 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe ait Uygulama Rehberi’nin 7 Aralık 2020 tarihinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Web sitesinde yayımlandığını ifade eden Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, 14. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların müracaat süresinin başladığını söyledi.

Son başvuru 6 Mart 2021
Son başvuru tarihinin 6 Mart 2021 olduğuna dikkat çeken İlçe Müdürü Atmaca, “Başvurular, www.tarimorman.gov.tr internet adresinden ( https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx ) yapılarak, ilgili belgelerin başvurudan sonraki 5 ( beş) iş günü içinde Çanakkale Tarım Orman İl Müdürlüğümüze teslim etmeniz gerekmektedir. Son başvuru tarihi 06/03/2021 olup; bilgi için 0286 217 3019 no'lu telefonu arayabilirsiniz."dedi

Bölgede seracılık faaliyetlerinin artması gerektiği konusunda da bilgiler veren Fevzi Atmaca, " Sizlere özellikle geçtiğimiz aylarda bazı köylerimizde yaşanan dolu afeti ve piyasalardaki özellikle domates fiyat problemlerinden dolayı bu yatırım programında bulunan "seralar" ile ilgili kısmını incelemenizi öneriyoruz. Bölgemizde seracılık faaliyetlerinin artması açılacak köprü ile büyük pazarlara daha da yakınlaşmamız, siz değerli üreticilerimizin açık alanda yaptıkları sebze üretimini daha küçük alanlarda ve yıl boyu üretmesinin daha karlı olacağı kanaatindeyiz." dedi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi