Galatasaray'da divan kurulu toplantı tarihi belli oldu Galatasaray'da divan kurulu toplantı tarihi belli oldu
2010 yılından bu yana faaliyetlerini yürüten Çanakkale Sosyal Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇASGED), İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü 2020 Destek Programı kapsamında ‘Madde ve Teknoloji Bağımlılığının Cankurtaranı Su Sporları’ adlı projesiyle destek almaya hak kazandı.

2018-2019 döneminde yine İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekli ‘Zinde Gençlik Bir Bilim Bir Spor Bir Sanat ile Büyüyor’ isimli bir proje gerçekleştirdiklerini ve yeni projeye dair protokollerin imzalandığını aktaran ÇASGED Proje Koordinatörü Hüseyin Kafa,” 4 yıldır su sporları alanında özellikle de dalış sporuna çalıştık. Bu süre zarfında organize ettiğimiz dalış kursları ile üye ve gönüllülerimiz arasından onlarcası uluslararası dalıcı belgesi alarak dalgıç oldu. Son yıllarda nefesle dalışlarda adından söz ettiren ilimizde techizatlı dalış (scuba) başta olmak üzere diğer su sporları branşlarının da gelişmesi ilimize bu anlamda ciddi yararlar sağlayacaktır” dedi.

Projeyle amaçlarının günümüzde ciddi sorun haline gelen madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele kapsamında çözüm üretmeye ve gençleri spora yönlendirmek suretiyle topluma kazandırmak olduğunu
dile getiren Kafa şöyle devam etti; “Son bir yılda özellikle de salgınla birlikte teknoloji günlük hayatımızda çok ciddi zaman almakta ve bağımlılığa doğru hızlı bir artış yaşanmaktadır. Bu projeyle gençlerimizi proje kapsamındaki 7 su sporları branşı ile bağımlılıktan kurtarırken aynı zamanda onları hayata ve geleceğe güçlü bir şekilde bağlamış olacağız. Bir yıl sürecek projede; Yüzme, dalış, yelken, kürek, kano, su topu, cankurtaran eğitimleri yer alıyor. Projede yer alacak gençlerimizi projenin sürdürülebilirliği kapsamında yine desteklemeye devam edeceğiz. Gençlerimiz, bir projede katılımcı olarak yer almakla sınırlı kalmasın, ilerlesinler ve lisanslı bir sporcu olsunlar. Hatta ileride eğitmenliği hedeflesinler, biz de anları destekleyelim. Onlar da bu sayede nice gençlerin yetişmesine katkı sağlasınlar istiyoruz. Bunu sağlamak için çalışacağız.”

Editör: Haber Merkezi