Başvurular başladı Başvurular başladı
Özel Biga Doğa Koleji Fen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'na katıldı. Yarışma sonrasında birçok okulu geride bırakarak Türkiye 2. olan Biga Doğa Koleji Fen Lisesi, Biga’nın gururu olurken, alınan bu sonuç okul idaresi, öğretmenler ve veliler bir hayli sevindirdi.

BÖLGE BİRİNCİSİ SEÇİLMİŞERDİ

Lise Öğrencilerinin sergiledikleri Peto Paradoksuna Biyoinformatik Yaklaşım çalışmasını içeren proje, TÜBİTAK tarafından Türkiye 2.s i olarak derecelendirildi. Yapılan yarışmalarda bölge birincisi seçilerek Finale yükselen Biga Doğa Koleji Fen Lisesi, yapılan final yarışmalarında da rakiplerini geride bırakarak Türkiye 2.si oldu.

'ÇOK MUTLU OLDUK'

Kampüs Müdürü Musa Çetin, elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek," Biga Doğa Koleji Fen Lisesi olarak yürütücülüğünü yaptığımız, ‘Peto Paradoksuna Biyoinformatik Yaklaşım’ projemiz Türkiye 2. liği alarak bizleri onurlandırmıştır. Başarıda emeği geçen öğrencilerimiz Zeynep Doğan, Miray Yılmaz ile Proje Danışmanı okulumuz Biyoloji öğretmeni Selen Çakas Coşkun’a teşekkür ederiz. Alınan bu başarı Biga’nın gururudur’ dedi.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi