Kütahya'da seçimin yenilenmesi talebi reddedildi Kütahya'da seçimin yenilenmesi talebi reddedildi
Her zaman yanınızdayız
Başkan Osman Öztürk "Ahilik esnaf dayanışmasıdır. Her yıl kutlanan Ahilik haftası nedeniyle esnaflarımızın dertlerine derman olan siz değerli Esnaf Odasını ziyaret edip gününüzü kutlayıp, destek olmak istedik. Biga CHP ilçe örgütü olarak her zaman Esnaf odamızın ve esnafımızın yanında olduğumuz tekrar beyan ederiz "dedi.

Teşekkür ederiz
Biga Şoförler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur "Ahilik haftamızı kutlamaları nedeniyle CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk ve yönetimi odamızı ziyaret ettiler. Şoförler Odası adına Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Tanur Ahilik hakkında bilgiler verdi.
Ahilik nedir?
Ahilik, Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli'nin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilâtıdır. Aslen Horasan kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan Müslüman Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Temel mesleği "Dabbaklık" tır. Kendi kural ve kurulları vardır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Ahi Evran'a Ahi Baba da denir.

Ahilik Haftası nedir?
Ahilik Haftası kutlamaları he yıl eylül ayında Ahilik Kutlama Komitesinin belirlediği tarihlerde gerçekleştirilir.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında; fuar, kermes, sergi, ikram ve benzeri faaliyetler gerçekleştirilir. Konferans, seminer, sempozyum panel gibi bilimsel toplantılar, resim, şiir, kompozisyon gibi yarışmalar, film, video gösterileri, tiyatro oyunları ve müzik dinletileri gerçekleştirilir.


MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi