Çanakkale'de 20 Nisan elektrik kesintisi olan ilçeler ve mahalleler Çanakkale'de 20 Nisan elektrik kesintisi olan ilçeler ve mahalleler


Türk Metal ile Türkiye (TMS) Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yaklaşık 127 bin üyeyi ilgilendiren 2021-2023 Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri, İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturumla başladı. Toplantıya, TMS Biga Şube Başkanı Osman Akkurt ta katıldı.

MESS’in Merkez Bürosu’nda düzenlenen ilk oturumun başında sendika adına Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ, MESS adına Genel Sekreter Fatih Ay söz alarak müzakerelerin Türk sanayisine ve Türk işçisine hayırlı olması dileklerini ifade ettiler.

Açış konuşmalarının ardından müzakerelere başlandı. Yapılan görüşmelerde 12 madde, TMS’nin önerdiği şekliyle aynen kabul edilerek tutanak altına alındı. Müzakereler sırasında MESS tarafı sözleşmenin 3 yıllık olmasını öngören bir teklif verdi. TMS bu teklifi reddetti. Bunun üzerine bu teklif daha sonra görüşülmek üzere ertelendi.

2021-2023 MESS Grup Toplu İş Sözleşme müzakerelerinde ikinci oturum için taraflar, 26 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30’da İstanbul da yeniden bir araya gelecek.

İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturuma TMS Genel Başkan Yardımcıları Uysal Altundağ, Halil Faki Erdal ile Genel Sekreter Taliphan Kıymaz’la birlikte şube başkanları ve Toplu İş Sözleşmesi Dairesi yetkililerinin yer aldığı bir heyetle temsil edildi. MESS ise Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bakan, Genel Sekreter Fatih Ay ve beraberindeki heyetle katıldı.

İLK OTURUMDA KABUL EDİLEN MADDELER

Tanımlamalar, Amaç, Tarafların Tanınması, Tarafların Temsili, Tarafların Sorumluluğu, Muvafakata Bağlı Kesintiler, Şikâyet Kademeleri, Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulu, Özel Hakem, Özel Hakem Kurulu ve Çalışma Usulü, İş ve İşyeri Değişikliği, Çalışma Belgesi maddeleri kabul edildi.

ERTELENEN MADDELER

Gündemde yer alan Kapsam ve yararlanma, Gözaltına alınma, tutukluluk ve mahkûmiyet halinde fesih ve tekrar işe başlatma ve Yürürlük maddeleri daha sonra görüşülmek üzere ertelendi.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi