Biga’da bir vatandaş çatıdan düştü! Biga’da bir vatandaş çatıdan düştü!
Öztürk: Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a “Söz verdiğiniz 44 proje nerede?” diye sordu.
Biga Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Osman Öztürk’ün Basın açıklamasının tamamı şu şekilde:
Değerli Bigalılar
Yerel gazetelerimiz aracılığı ile bizleri izleyen kıymetli hemşerilerim
Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Basın açıklamamıza hepiniz hoş geldiniz. Esnafımıza hayırlı işler, bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Halkımızın sevdikleri ile birlikte güzel bir hafta geçirmelerini temenni ediyorum.

Kıymetli Bigalılar,
Değerli Hemşerilerim
Sözlerime öncelikle, dünyada, ülkemizde ve ilçemizde halen devam etmekte olan Covid 19 Virüsüne dikkat çekmek istiyorum. Kıymetli halkımızın sağlıklarına dikkat etmelerini, temizlik ve hijyen kurallarına riayet etmelerini, aşı yaptırmalarını kendilerinden rica ediyorum. Ekmek mücadelesi, hayat koşuşturmacası arasında unutulan ya da bana bir şey olmaz denilen hastalığın sizi bulmaması için lütfen önlemlerinizi alın.
Covid belasının devam ettiği bu zorlu süreçte, halkımızı salgın hastalıktan çok zam yağmurları ve yüksek enflasyon hasta ediyor ve yaşamdan soğutuyor.
Hemen hemen her hafta etiketlerin değiştiği, benzine, mazota, gaza, yeni tabiriyle fiyat ayarlamaları adı altında yüksek zamların yapıldığı, Türk Liramızın dünyada hiçbir değerinin kalmadığı, gıda enflasyonunun tavan yaptığı bu dönemde, halkımızdan kepçe ile vergi alıp kaşıkla geri veren bu hükümet artık miladını tamamlamıştır.
Değişim ufuktadır.
Değişim haktır
Değişim hukuktur
Değişim adalettir
Değişim ferah güzel günlerdir
Onun için değerli hemşerilerim, Bir, Bir Buçuk yıl sonra Akepe ve Mhp’nin saçma sapan politikalarından kurtulma vaktidir. Yüksek vergilerden, gelecekte ne olurum düşüncesinden, yoksulluktan kurtulma vaktidir. Üretim, Gelişim ve Huzur vaktidir.
Toplumdaki ayrıştırmanın, kutuplaşmanın son bulması, kardeşlik ve sevginin daim olduğu bir dönemin habercisidir. Rüşvet ve Adam kayırmanın son bulduğu, israf ve şatafatın olmadığı, bereketli yeni bir dönem hem ülkemizde hem de Bigamızda yakında başlayacaktır.
Lütfen bolluk ve mutluluğun hüküm süreceği yeni dönem öncesinde bu zor dönemde tüm halkımız önce sağlığına dikkat etsin ardından ekonomik anlamda planlı hareket etsin. Bu kötü yönetimden hep birlikte kurtulacak, hep birlikte refaha ereceğiz.



Değerli hemşerilerim
Bugün ki basın açıklamamız da; sizlerin, yani halkımızın şikayetlerini, yapılmayan isteklerini dile getireceğiz ve güzel ilçemiz Biga'nın nasıl yönetilemediğini, iş bilmezlerin Gönüller Yapmaya Geliyoruz deyip de nasıl Bigamızın güzel insanlarına eziyet olduklarını, verilen sözlerin ne kadar çabuk unutulduğunu sizlerle paylaşacağız.
Ancak şu belirtmeden başlamak istemiyorum. Tüm hemşehrilerimiz bilsinler ki; dertleri bizimde derdimiz, istekleri ise bizim için baş tacıdır.


Kıymetli Bigalılar
Dünya genelinde devam eden Covid19 salgını ülkemiz ve Bigamızda da devam etmektedir. Birçok can kaybı yaşanmış ve bir çok aile eksik kalmıştır. Bu salgından korunmanın en etkin yolu; Maske, Mesafe ve Temizliktir.
Hal böyle iken temizlik için en önemli etken SUdur.
Ancak ne hikmetse Biga Belediyemizin yönetiminde bulunan şahıslar bunlardan bi haber olsa gerek, sadece 2021 yılında, yani geride kalan 9 ayda Biga'da 14 defa su kesintisi yaşadık. Dikkatinizi çekmek istiyorum. Dokuz ayda 14 defa su kesintisi yaşadık. Her ne hikmetse bu kesintilerin hepsinde mazeret ana isale su hattında yaşanan sorun gösterildi.
Şimdi kıymetli hemşerilerim adına Ak Partili belediye başkanına sormak istiyorum. Sizin salgından haberiniz var mı? 9 ay boyunca Ana isale hattında yapılan çalışmalarda sorunu neden çözemiyorsunuz?Bu sorunlar hep size mi denk geliyor. Bigalıların salgın döneminde en çok ihtiyaç duyduğu suyu bile doğru düzgün Bigalılara ulaştıramamanın vicdannı yaşıyor musunuz? Halkımızın en temel ihtiyacı olan suya ulaşmak eziyet olmaktan çıkmalıdır.
Bunun adı iş bilmezliktir, bunun adı Acizliktir.

Değerli hemşehrilerim
Sosyal medya fenomeni gibi her şeyi abartan bir zihniyetin söylemlerinin aksine icraatlerinin gerçekte öyle olmadığını tüm Bigalı hemşerim görüyor ve biliyor. Sorsanız; Bigalı hemşerimizi ayağını çamura bastırmayacak olan bu zihniyet ne hikmetse yazın ortasında insanlarımızı toza, toprağa ve pisliğe doyurdu. Şimdi dikkatle dinlemenizi sizlerden rica ediyorum.
Burası Hüseyin Onan Caddesi.
Ada Mahallesi, Hamdibey TOKİ ve Ortur'da oturan hemşerilerimizin evlerine, işlerine gitmek için kullandığı en önemli alternatif yol. Bu yol yaklaşık 8 aydır kazık ve halkımız tozla toprakla yaşamaya mahkum edildi. Geride kalan bütün yaz boyunca burada yaşayan mahalle sakinlerimiz camlarını açıp da evlerinin içine temiz hava alamadı. Bizim burada sormak istediğimiz; bu cadde üzerinde birçok gün çalışma yapılmadı. Mahalle sakinleri çalışan işçileri göremedi. İş uzadı da uzadı.
Sayın Erdoğan. Bu yolu ne zaman bitirmeyi hedefliyorsunuz? Yol kenarlarında kaldırım kenarlarına döşenen yani en son yapılacak olan bordür taşlar neden bekletiliyor? Allah korusun burada yaşanacak bir kazada sorumlu Biga Belediye Başkanı olur.! Eğer bu yolun yapımı tamamlandıysa yol kenarında ki taşları kimseye bir şey olmadan kaldırın. Eğer çalışmalar devam ediyorsa lütfen hemen halkımızın yollarını tamamlayın.

Kıymetli Bigalılar Değerli hemşerilerim
Yaradanı severim yaradandan ötürü diye halkına nutuk atan bir belediye başkanı düşünün ancak bu başkan halkını pek sevmiyor anladığımız kadarıyla. İlçemiz Biga iki yıldır başı boş dolaşan, başta çocuklarımız olmak üzere halkımıza sıkıntı yaratan köpekler ile başı dertte malesef ki. Bugün ilçemizin her noktasında birlikte sürü halinde gezen dokuz on köpek görebilirsiniz. Çocuklarımız korkuyor, annelerimiz tedirgin. Bu hayvanlarımızı kısırlaştırdık diye övünen bu zihniyet, seçim zamanında verdiği sözü tutmasını bekliyor halkımız. Neydi bu söz! Güney Marmara'nın en büyük Hayvan Bakım Konaklama ve Rehabilitasyon merkezini yapacaktı.
Yaptı mı? Hayır.
Yapacak mı? Bizce yine hayır.
Bizim önerimiz; sokak hayvanlarına üç beş mama vererek boy boy fotoğraf çekinip reklam yapacaklarına halkımızın sesine, derdine kulak versinler ve biran önce seçimde söz verdikleri Hayvan Bakım Konaklama ve Rehabilitasyon Merkezini yapsınlar. Böylelikle hayvanlarımız ve insanlarımız rahata kavuşmuş olur. Bu konuda bir sistemimiz de ilçemizde faaliyet gösteren Hayvan Derneklerine. Hayvanlarımızın sıkıntıların da nasıl ki ses yükseltiyorsanız hayvanlarımız için söz verilen projenin de hayata geçmesi için lütfen ses yükseltin.
2022 yıla girmeye hazırladığımız bu dönemde bu kadar basit sorunların çözülemediği ve halkımıza sıkıntı çektirildi bir yönetim anlayışını biz kınıyoruz ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

Değerli hemşehrilerim
Sorunlar bitti mi?
Hayır !


Kendi iç çekişmelerinden, pastayı nasıl bölüşürüz derdine düşmüş olan bu yönetim anlayışı her geçen gün geri gitmekte ve halkımızdan uzaklaşmaktadır. Sorunlara üstten bakan, benim zamanımda mı oldu, derdinizi gidin ona anlatın diyebilecek kadar sığ düşünceye sahip olan bu zihniyet, sorunları çözmek yerine ertelemeyi marifet sanıyor.
Lütfen dikkat buyurun !
Seçim zamanı namus ve şeref sözü vererek kimsenin ekmeği ile oynamayacağım diyen belediye başkan adayı seçim sonrası tabiri caizse kıyım yaparak, sırf Cumhuriyet Halk Partili oldukları için, tekrar ediyorum, sırf Cumhuriyet Halk Partili oldukları için 35 kişiyi işten kovmuş ve evlerine ekmek götürmelerine bilerek ve isteyerek mani olmuştur. Bir açıklamasında biz kimseyi işten çıkarmadık diye bilecek kadar pişkin davranan bu zihniyet attığı yalanlar ortaya çıkınca yüzleri kızaracak mı merak ediyoruz. Buyurun, işte mahkeme kararı. Ne diyor mahkeme kararı; MAHKEME KARARINI GÖSTER VE HÜKMÜ OKU
Şimdi aklı çalışan ve vicdanı olan tüm hemşerilerime sormak istiyorum.
Mahkeme kararı ile işten zorla çıkarıldığını sabit olan bu emekçi kardeşlerimizin günahı neydi? Vebalini Bülent Erdoğan mı ödeyecek ? Daha da önemli bir soru; işten çıkarılan bütün emekçi kardeşlerimiz görevlerinin başına en kısa sürede ya dönecekler ya da tazminatları ödenecek. İşlerine başlama kararı çıkarsa işe geri alacak mısınız? Tazminatlarını ne zaman ve nasıl ödeyeceksiniz? Size tavsiyem sayın Erdoğan, mağdur ettiğiniz ve hakkına girdiğiniz bu insanların emeklerinin karşılığını hemen verin. Aksi takdirde bunun vebali iki dünyada sizin boynunuzadır, bunu da böyle bilesiniz.

Değerli hemşehrilerim.
Namus ve şeref sözü demiştik ya. Adam olan namus sözü verdimi tutar. Yüce Türk milletinde söz senettir.
Ancak yozlaşan siyasette, verilen sözler çabuk unutuluyor. Sözü veren unutsa da bizim sorumluluğumuz bu sözleri hatırlatmak ve yerine getirilmesini sağlamaktır.
Seçimden önce Biga Belediyemizi Adalet ve Liyakatla yöneteceklerinin sözünü veren Özü Sözü Bir Adam, seçimden sonra altınlı GÜN partilerinden belediyeye müdür seçmiştir.
Ne acıdır ki; hiç bir eğitimi olmayan ve daha önce hiç bir deneyimi olmayan, sırf arkadaşımız, ailecek görüşülüyor diye belediyemizin şirketinde, bugüne kadar açıklanmayan ve ne kadar olduğu bilinmeyen maaşlarla ve müdür sıfatıyla işe başlatıldı. Lütfen hatırlayın. Sayın başkan bu gerçekler hatırlatıldığında; bir belediye meclis toplantısında Canlı yayında; Helvacıdan, Dönerciden, Manavdan bu işler nasıl oluyor göreceksiniz demişti. Hatta; belediye şirketimiz çay mı satacak, yakışır mı,dev projeler inşaatiar yapıp belediye şirketimize çağ atlatacağız diye seslendi biga halkımıza
Hatırladınız dimi J
Sayın Erdoğan.
Bu işlerin nasıl yapılamadığını bütün Biga gördü. Hatta ve hatta tüm Çanakkale bölgesi nasıl yapılamadığını işlerin 3 senede nereden nereye geldiğini gördü . Çay satmayı bile beceremeyen halkın parasına sahip çıkamayan sizler belediyemiz şirketine çağ atlatmayı ancak rüyalarınızda görürsünüz. Nitekim dün ne dediysek bugün ortaya çıkıyor.
Kent Hizmetleri Şirketimizin Müdürü olan ve Millet İttifakı olarak bu görev için yeterli değil, yerine hakkaniyetli bir atama yapılsın dediğimiz Ak Parti Belediye Meclis üyesi ayni zamanda Kent Hizmetleri Şirketi Müdürü Cahit Bakan şirkette ki görevinden istifa etti. Biraz geç oldu ancak tüm hemşerilerimin huzurunda hatasından geçte olsa hatasından dönen Cahit Bakan'a teşekkür ediyorum. Sayın Erdoğan unutmuş olabilir ancak Sayın Bakan halkımıza verilen namus sözlerini hatırlamış olacak ki görevinden ayrıldı.
Şimdi buradan bir de çağrıda bulunmak istiyorum.
Hatta, Sayın Erdoğan'ın tabiriyle sesleniyorum.
Helvacı bıraktı, Manav kaçmaya yer arıyor, Dönercide de azcık gurur varsa hakkıyla oturmadığı koltuktan tezgahına geri döner. En azından birlikte yol yürüdükleri başkanlarının halkımıza verdiği namus sözlerinden bir tanesini tutmaya vesile olur.

Buradan da Sayın Belediye Başkanımızın bilğisine
Sayın Başkan, Bigalı hemşehrilerime verdiğiniz 9 namus sözü ve 44 Muhteşem Projenin takipçisiyiz. Her zaman her platformda halkımıza verdiğiniz sözlerinizi sizlere hatırlatacağız. Seçim yapılıncaya kadar da peşinizi bırakmayacağız. Namus sözü veriyorum diyerek kimse halkımızı kandırabileceğini zannetmesin.

Değerli hemşehrilerim
Kıymetli Bigalılar
Şimdi size trajikomik bir şey hatırlatmak istiyorum. Hatırlarsınız yerel gazetelere belediyeden haber servis edilmişti. Biga'nın en büyük sorununu Başkan Erdoğan çözüyor diye. Neydi o büyük sorun? Tabakhanelerin ilçe merkezinden taşınması.
Evet bizce de ilçemiz Biga'nın en önemli sorunlarından bir tanesi bu bölgenin buradan kaldırılmasıdır. Ancak bu öyle gazete haberleri ile olmaz. Hani nerede Başkan Erdoğan'ın taşıyacağı tabakhaneler. Orda yerinde duruyor. Ne bir taşınma girişimi nede yeni fabrika yapımı var. Buradan sizlerin aracılığı ile sormak istiyoruz.
Tabakhaneleri ne zaman ve nereye taşıyacaksın sayın Erdoğan? Yoksa sende 2023 yılında gaz bulanlar gibi hayal mi satıyorsun? 3 seneye yakındır koltukta oturuyorsun kaldı 2 sene? Söz verdiğin Tabakhaneler sorununu çözecek misin, başka bir tabirle çözmeye niyetin var mı? Burada ki esnaf ve yer sahipleri sözünü tutmanı bekliyor.

Kıymetli katılımcılar Değerli Bigalılar
Emekçilerin ekmekleri oynamayı iyi bilen bu zihniyet uzun zamandır konuşulmayan ve gündeme gelmeyen bir konuda vatandaşlarımızı hem mağdur ediyor hem de paralarını gasp ediyor. Nedir bu olay? Şehiriçi Minibüs Kooperatifine alınan 10 yeni minibüs hattından bahsediyorum. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, bilerek ve isteyerek 10 tane Biga hemşerimizin hakkına giriyor, ekmek davasını bir siyasi rekabete çeviriyor.
Lütfen dikkat buyurun. 2016 yılında partimizden dönemin belediye başkanı, halka açık bir ihale yaparak şehir içi minibüs hattına 10 yeni hat satarak belediyemize para kazandırmıştır. O dönem şehir içi kooperatifi ile hiçbir sıkıntı yaşanmamıştı. Ardından ikinci on hat satışı tartışmalar arasında yapılmış ve 10 hat satılmıştı. O satıştan sonra bu satış davalık olmuştu. İlk On ve ikinci On hat satışında belediyemizin kasasına para peşin olarak girmişti. Seçim sürecini lütfen hatırlayın. Bülent Erdoğan'ın ağzından hiç düşmemişti bu olay. Seçim oldu ve Bülent Erdoğan başkanlık koltuğuna oturdu. İlk iş olarak hemen ikinci satıştan olan on hattı iptal etti. Yani; Biga Belediyesine yaklaşık 500'er bin liraya yakın hat için para yatıran on kişiye artık işiniz yok, dedi. Elinde mahkeme kararı var, Başkan kararıdır, saygı duyarız. Bu hatlara ihtiyaç yoktur yada başkan bey öyle uygun görmüştür. Ona da saygı duyarız.
Ancak; çalışmasına izin vermediğin kişilerin parasını ödemeyip gasp edercesine çökmek ve yargıdan gelen karara saygı duyar gereğini yaparız diyerek , Bigalı hemşerilerimi aptal yerine koymaya çalışmana karşı çıkarız. Kimse kimsenin ne yerini ne parasını zorla gasp edemez. Geçmiş dönemde şehir parkı meselesinde yaşanan ile bugün bu 10 minibüsçü esnafının yaşadığı olay aynıdır.
Bu yanlıştan hemen dönün sizi uyarıyorum. Ya bu insanların paralarını gasp etmekten vazgeçin ve geri verin ya da sıraya alın çalışsınlar ve evlerine ekmek götürsünler. Bu araçları ben almadım diyerek bu işten sıyrılamazsınız. Bu insanlar çalışmayan araçların vergilerini sigortalarını harçlarını yatırıyor. İnsanların gelecekleri ile oynamayın. Şunu da tüm Bigalı hemşehrilerim bilsinler ki; bu davanın sonunda bu minibüsçü esnafı çalışmadığı günler dahil büyük bir tazminat kazanırsa, bu zararı biga halkı ödeyecektir?

Değerli hemşerilerim,
Konuşmalarımın son bölümüne gelirken ;
Seçimden önce Satmaya Değil Yapmaya Geliyoruz deyip,
Seçimden sonra belediyemizin elde avuçta kalan tüm mal varlığını pervasızca satan ve büyük bir gelir elde eden sayın başkanımızın belediyemizin ekonomik durumu hakkında halkımıza bilgi veremeye, daha önceden yaptığı şovu, neydi o şov , borçları asmıştı makamından aşağıya, hatırladınız dimi, bu şovu tekrardan yapmasını ve geride kalan yaklaşık 3 yıl boyunca bir arpa boyu yol alabilmiş mi görmek istiyoruz. Sallandır brandayı da halkımız görsün bakalım üç seneye yakındır ne kadar borç ödemişsin herkes görsün istiyoruz.
Birde aklıma gelmişken belirtmeden geçmek istemiyorum,
Halkımızın verdiği yetkiyi halkımızın yararına kullanmaktan çok, oturduğu koltuğun gücünü arkasına alan Sayın Erdoğan, seçim zamanı verdiğiniz bir sözü daha hatırlatmak istiyorum şahsınıza. Hiçbir kurumun, derneğin, sivil toplum kuruluşunun işine karışmayacağım demiştiniz, hatırladınız mı?...
Bu sözünüzü de yuttunuz,
Önce MHP İlçe Başkanı Sadettin Saat’ile ugrastınız, sonra partinizin üç seçim bölgesinde seçim kazanmış ilçe başkanınız Ahmet Şahin’i, yetmedi ellerinizle belediyeye işe alıp ardından yine sizin takdirinizle ilçe başkanı yapmak için mücadele ettiğiniz ilçe başkanınızla ugrastınız
Yetti mi? Yetmedi,
Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerinde açıkça taraf oldunuz. Şimdi sıra geldi; Esnaf Sanatkarlar Odası seçimlerine. Bu seçimlere de karışacaksınız hepimiz biliyoruz. Esnaf Odası seçimlerinden sonra ; Kahveciler Odası, Şoförler Odası ve Ziraat Odası seçimleri var. Bunlara da karışacaksınız.
Buradan size açıkça sesleniyorum.
Hodri Meydan. Öyle arakadan iş çevirmeyin. Kendinize para verip taktırdığınız sloganınızın hakkını verin. Özü Sözü Bir Adam Olun. Ben her seçimde kendi adamımı seçtirmek için aleni çalışacağım deyin de, bizde görelim karşımızda kim var kim yok. Ancak şunu da bilin isterim; siz neredeyseniz bir sizin karşınızda değil, halkımızın ve esnafımızın yanındayız. Sizin gibi liyakatsiz, partizanca yaklaşım sergilemez, hak edene hak ettiği değeri veririz.
Bir sözümüzde Gümüşçay’da yaşayan vatandaşlarımız adına olacak.
Gümüşçay demişken, kısa süre önce aramızdan ayrılan Gümüşçay Belediyesine 16 yıl boyunca hizmet etmiş, eserleri ile anılacak başkan Levent Karesioğlu’nu rahmetle anıyorum. Ailesine Baş sağlığı diliyorum. Partimize üye olan, üyelerimizin yakınlarından edebiyete uğurladıklarımızı da rahmetle anıyorum.
13 yıldır görevde olan Sayın Adnan Pastırmacı. Belediyenizde resmen zimmet çıktı. Para ortada yok. Ancak sizden de ne bir ses var ne de bir açıklama. Halkımızın karşısına çıkın ve belgeleriyle, tekrar söylüyorum, belgeleriyle bu kayıp parayı anlatın. Biga’da yaptığı hizmetler ile övgü olan Savcı Bey tayin olması ile bu konu arasında bağlantı varmıdır bunlara açıklık getirin Gümüşçay’da yaşayan halkımıza bunu borçlusunuz. O kayıp olan Milyonlarca Lirada her bir yetimin hakkı var. Bu vebalin altında ezilirsiniz.

Kıymetli Bigalılar
Basın açıklamamızın sonunda beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.
Son olarak tüm Bigalı hemşerilerimin huzurunda; ilçe örgütümüzde görev alan ana kademe yöneticilerimize, partimize çalışmaları ile güç katan, varlıkları ile bizleri güçlendiren kadın kolları başkanımıza ve yönetimine, Gençlik Kollar Başkanımıza ve yönetimine, Belediye Meclis üyelerimize, İl Genel Meclis üyelerimize Cumhuriyet Halk Partisi sevdalılarına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sizlerle birlikte çalışmaktan, mücadele etmekten dolayı hem mutluyum hem de gurur doluyum. Sağ olun. Var olun. dedi.
Bir 2 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve şunu diyen bir yazı 'MODENA' görseli olabilir Bir 4 kişi, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir Bir 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir


Editör: Haber Merkezi