Biga’da bir vatandaş çatıdan düştü! Biga’da bir vatandaş çatıdan düştü!


Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın “Ücra köyler, dandik dündük köyler" ifadelerine tepki gösterdi. Ferah, “Belediye başkanının uzak köyler için bilinçaltında yatan düşüncesini tüm muhtarlarımızla birlikte şiddetle kınadıyoruz” dedi.

Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah, muhtarlar derneğinde muhtarlarla bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Ferah, Hiçbir köyümüz Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın ifade ettiği gibi dandik değil, uzakta olsa yakın da olsa her köyün birbirinden kıymetli olduğunu ifade etti.

Ferah yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bugün Muhtarlar Derneği çatısı altında, yakından uzaktan, tüm kıymetli köylerimizden gelen muhtarlarımızla her köyümüzün eşit ve değerli olduğunu ifade etmek için bir araya geldik. Çanakkale Belediyesinin Kasım Ayı Meclis Toplantısında hepimizi şaşırtan ve üzen bir olay yaşandı. Meclisi yöneten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan köyler ile ilgili bir konunun konuşulduğu esnada “Ücra köyler, dandik dündük köyler" ifadelerini kullandı. Öncelikli Belediye başkanının uzak köyler için bilinçaltında yatan düşüncesini tüm muhtarlarımızla birlikte şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Hiçbir köyümüz Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın ifade ettiği gibi dandik değil, yüksek nitelikli ve kalitelidir. Uzakta olsa yakın da olsa her köyümüz birbirinden kıymetlidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 7'den 70'e herkesin bildiği "Köylü Milletin Efendisidir" sözünü yakın ücra demeden her köy için söylediğini bir kez daha Belediye Başkanına hatırlatmak isteriz. Ahmet Kutsi Tecer'in "Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür" şiirini özümseyerek Anadolu kültürünün bu topraklarda hala diri olduğunu hatırlatmak isteriz. Belediye başkanı uzak köylere gitmeyebilir, gezmeyebilir veya görmeyebilir ama o köylere hizmet de gitmektedir, hal hatır sorulmaya da gidilmektedir. Muhtarlar olarak Belediye Başkanını dandik, dündük görse de köylerimizi ziyaret etmeye bekleriz, farklı kültürlere ev sahipliği yapan köylümüzün misafirperverliğini göstermek isteriz. Çanakkale'nin merkeze bağlı 52 köyü ilçelerle birlikte 576 köyü bulunmaktadır. Çanakkale Belediyesi'ne 10 dakika uzaklıktaki Sarıcaeli köyü de değerli, 45 dakika uzaklıktaki Karapınar köyü de değerlidir. Çanakkale Belediye Başkanının sözleri kabul edilebilir değildir. Bu sözlerin bir gaf olduğunu ümit ediyor, Belediye Başkanın tüm köylerimizden ve köylülerimizden özür dileme erdemini göstermesini bekliyoruz. Bugün ayrıca 10 Kasım gibi hüzünlü bir gündeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi