Çanakkale’nin bir köyünde su sayacı okuma ücreti kalkıyor! Çanakkale’nin bir köyünde su sayacı okuma ücreti kalkıyor!
Bu yıl yatırım programına alınan doğalgaz çalışmaları ilk bağlantı hattının ardından sokak aralarına kazı çalışması ile başladı. Doğalgaz dağıtım firması tarafından yürütülen çalışmalar ana boru hattı ile daha sonra bölge içerisinde dağıtım hatları ile gerçekleştirileceği öğrenildi.

Doğalgazın ilk bağlantı hattı Temmuz ayında çekilmişti. Bugün ise sokak aralarına ana hatların devamı için kazı çalışması başlatıldı. Çalışmaları başlatmak için ilk kazmayı vuran Belediye Başkanı Ahmet ELBİ, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Değerli hemşerilerim, bugün Karabiga’mız için tarihi bir gün. Doğalgazın sokak aralarına taksim edilmesi ve bağlantı hatlarının devamı için kazı çalışmalarına başladık. Doğalgaz için hedefimiz; 2022 Ağustos ayı içerisinde evlerimizi de doğalgaz yanacak şekilde hazırlayıp, önümüzdeki kışa faaliyete geçirmektir. Bu süreçte öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Enerji Bakanımız Sayın Fatih DÖNMEZ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Sayın Mustafa YILMAZ’a ve bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent TURAN ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İSKENDEROĞLU’na çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, Karabiga’mız için hayırlı olsun.” Dedi.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi