Biga'nın o köyünde eşsiz gün doğumu Biga'nın o köyünde eşsiz gün doğumu
Çanakkale Narkotik Suçlarla Mücadele Polisi tarafından verilen eğitimde gençler için arkadaş çevresinin madde kullanımında büyük etken olduğu vurgulandı. Eğitimde çocukların uyuşturucu maddelerden neden uzak durması gerektiği, bu maddelerin zararları ve kullanımının nasıl fark edilebileceği konusunda ayrıntılı bilgiler veren polis, madde kullanımının genç yaşta bir canı hayattan koparabildiğini söyledi.

'UYUMA' UYGULAMASINI İNDİRİN

Madde bağımlılığıyla mücadelede annelere çok önemli görevler düştüğünü belirten polis, çocukları korumak ve onları bu zehirden uzak tutmak için işbirliği yapılması gerektiğine dikkat çekti. Madde bağımlısı olan ve satışını yapan gençlerin özellikle okul çevrelerinde, eğlence mekanlarında, parklarda, bulunduğunu belirten polis, Emniyet Müdürlüğü'nün 'UYUMA' uygulaması ile annelerden kendilerine yardımcı olmasını istedi.

'BENİM ÇOCUĞUM YAPMAZ' DEMEYİN

Annelerin 'Benim çocuğum yapmaz' diye düşünmemeleri gerektiğinin altını çizen polis, "Çocuklarınızın davranışını gözlemleyin, odasını kontrol edin, arkadaşlarını tanıyın. Çocuklarınızın konuşmalarına dikkat edin. Argo ve farklı terimler kullanmaya başladıysa şüphelenin. Eğer çocuk madde kullanmaya başladıysa kullandığı maddeye göre bağımlılık ertesi gün başlar. Vücudunda kaşıntılar başlar. Yaralar çıkar, dişleri sararır dökülür. Gözleri kızarır. Yalan söylemeye başlarlar. Tatlıya düşkünlükleri artar. Bütün bunları yaşıyor ve görüyorsanız. Önlem almalısınız. Ama bu önlemi uzman yardımı alarak yapmalısınız" dedi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi