Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz
30 yaşındaki Aylin Hayriye Alkutay'ın eski eşi tarafından kurusıkıdan bozma bir tabanca ile katledilmesi tüm sevenlerini ve MHP'yi yasa boğdu.

MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya sosyal medya hesabından acı haber sonrası başsağlığı mesajı yayınladı.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde önceki akşam ailesiyle birlike yaşayan 30 yaşındaki Hayriye Alkutay saat 22.00 sıralarında eski eşi Mustafa Ayata tarafından kurusıkıdan bozma silahla öldürüldü.

Alkutay'ın iki kardeşi de olay sırasında yaralandı.

İki çoçuk annesiydi

Saldırı sonrası olay yerinden kaçan Mustafa Ayata, suç aleti silahla birlikte polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Alkutay'ın cenazesi morga kaldırılırken, yaralı kardeşleri de hastaneye götürüldü. Hayriye Alkutay'ın 2 yaşında bir erkek ve 4 yaşında bir kız çocuğu olduğu kaydedildi. Mustafa Ayata'nın ise Bursa'da bir sitesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

İntihar etmeyi düşünmüş

Olay sonrası kaçan Mehmet Ayata, suç aleti silahla birlikte polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Alkutay'ın cenazesi morga kaldırılırken, yaralı kardeşleri de hastaneye götürüldü.

Mehmet Ayata'nın polise verdiği ilk ifadesinde, çocuklarını öğle saatlerinde gördüğünü, akşam da görmek istediği için eve gittiğini, burada eski kayınbiraderleri ile tartıştığı için eylemi gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi. Ataya’nın olay sonrası intihar etmeyi düşündüğünü, ancak yapamadığını ifade ettiği kaydedildi.

MHP'den başsağlığı mesajı

MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya resmi sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Bugün aldığımız kahredici bir haberde, Ülkü Ocakları Antalya-Döşemealtı yöneticimiz Hayriye #AylinAlkutay kardeşimizin eski eşi olan cani tarafından maalesef hayattan koparıldığını öğrendik. Gencecik bir kadının daha yaşam hakkı elinden alınmış, yüce Allah’ın bir emanetine daha hıyanet edilmiş, bir gül daha dalından koparılmıştır. Genç kardeşimizin, teşkilatımızın da bir mensubu olması acımızı daha da katlamıştır. Psikopatlara, cani ruhlulara, eli kanlı canavarlara, gözü dönmüş manyaklara hak ettikleri cezalar verilmeli, günyüzü gösterilmemelidir. Gerekçesi ne olursa olsun insan hayatına kast eden caniler cezalandırılmadan bizlere rahat uyku olmayacaktır. Bu alçakça gerçekleştirilen olay bizi derinden üzmüştür. Bu vesileyle hayatını kaybeden kardeşimiz Hayriye #AylinAlkutay’a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” İfadelerine yer verdi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi