Ek yerleştirme sonuçları açıklandı Ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen yarışma, Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. İlçe genelinde düzenlenen yarışmalar, Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokullarında eğitim gören kız ve erkek öğrenciler arasında "Genç Sada Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma", "Genç Nida Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma" ve "Genç Muhafızlar Hafızlık" ile Anadolu İmam Hatip Liselerinde eğitim gören erkek öğrenciler için "Genç Hatipler Hutbe Okuma", Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokullarında eğitim gören erkek öğrenciler arasında da "Genç Bilaller Ezan Okuma" kategorilerinde yapıldı.

Düzenlenen yarışmada dereceye girerek finale kalan il birincisi olan öğrencilere hediyeleri düzenlenen törenle verildi. İlçe Millî Eğitim Müdürü Erkan Bilen, törende yaptığı konuşmada, imam hatip okullarına yönelik bu tür mesleki yetenek sınavlarının uzun yıllar devam ettiğini söyledi. Öğrencilerin yarışmalar sayesinde mesleklerinde de daha çok başarı elde ettiklerini belirten Bilen, "Bugün öğrencilerimiz bizlere adeta manevi ziyafet sunmuş oldular. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim-i, ezan ve hutbe okudular. Onları birbirinden ayırmak oldukça zor oldu. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor, öğretmenlerine de teşekkür ediyorum." dedi.

Mesleki sınavların öğrencilerde özgüven oluşturduğunu belirten Bilen, şöyle konuştu:"Meslek liselerimizde eğitim gören öğrencilerimiz öncelikle meslekleri hangi alanda ise o alanda başarılı olmalılar. Bugün finale kalan öğrencilerimiz ileri tarihlerde yurdun farklı bölgelerinde yapılacak olan yarışmalarda bizleri, ilimizi ve okullarımızı temsil edecekler. Temennimiz oralardan da başarılarla dönmeyi amaçlıyoruz. Dereceye giren öğrencilerimizi, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder, bölge müsabakalarında başarılarının devamını dileriz.” dedi.

Yarışma sonunda, İl genelinde tüm kategorilerde Anadolu imam Hatip Lisesi düzeyinde 2 birincilik, 2 üçüncülük; imam hatip ortaokulu düzeyinde 4 birincilik ve 1 üçüncülük elde edilerek toplamda 9 öğrenci dereceye girdi.


ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ DÜZEYİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER
OKULU DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ ADI SOYADI KATEGORİSİ DERECESİ
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Ömer PÜRÇEK Genç Muhafızlar
Hafızlık Yarışması
İl Birincisi
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Samet KISA Genç Sada
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
İl Birincisi
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Umut YÜCEL Genç Bilaller
Ezan Okuma Yarışması
İl Üçüncüsü
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Meys CEZZAR Genç Nida
Kuranı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
İl Üçüncüsü


BİGA İMAM HATİP ORTAOKUL DÜZEYİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER
OKULU DERECEYE GİREN ÖĞRENCİ ADI SOYADI KATEGORİSİ DERECESİ
Biga İmam Hatip Ortaokulu Furkan Bera YILMAZ Genç Muhafızlar
Hafızlık Yarışması
İl Birincisi
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi(Ortaokulu) Zeynep Yavuz Genç Nida
Kuranı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
İl Birincisi
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi(Ortaokul) Adem Hamza DAVUÇA Genç Bilaller
Ezan Okuma Yarışması
İl Birincisi
Biga İmam Hatip Ortaokulu Muhammet Yusuf TÜRKEN Genç Sada
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
İl Birincisi
Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi(Ortaokul) Muhammet Bahar ANLAR Genç Sada
Kuranı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
İl Üçüncüsü



Editör: Haber Merkezi