Çanakkale'de Belediye personelinin ölümü yasa boğdu Çanakkale'de Belediye personelinin ölümü yasa boğdu
Düzenlenen basın toplantısına yerel ve ulusal gazetelerin ve medya organlarının temsilcileri katıldı. Cüneyt Oflaz’ın Başkan Adaylığını ilan ettiği toplantıda, yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Projelerin konuşulduğu toplantıda Başkan Adayı Cüneyt Oflaz, Makamda oturmak yerine her zaman esnafın içinde, yanında olacaklarını, bugüne kadar hiç kapısı çalınmayan ve hatırı sorulmayan esnafların çözüm ortağı olacaklarını söyledi.

“BİZLER HİZMET İÇİN GÖREVE GELMEK İSTİYORUZ”

Başkan Adayı Cüneyt Oflaz yaptığı konuşmada: “Amacımız esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet etmek, Biga’mıza katkı sunmaktır. Bizler sizlere hizmet için varız, Allah’ın izniyle dik durup, dürüst ve doğru çalışmalar yapıp, sizleri en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ben esnaf olarak meslektaşlarımın yaşadığı sorunları, çektiği sıkıntıları çok iyi biliyorum. Seçim gününe kadar durmadan ekibimle birlikte adım adım projelerimizi değerli esnafımıza anlatacağız.”

“SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Makamda oturmak yerine her zaman esnafın içinde, yanında olacağız, Bugüne kadar hiç kapısı çalınmayan ve hatırı sorulmayan esnafların çözüm ortağı olmak için bu seçime hazırlanıyoruz.”

“ESNAF TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR”

“Ben inanıyorum ki esnaflarımız kendilerini en iyi temsil edecek başkanı ve ekibini seçecektir.
“Projelerimizin her birisi esnaflarımızı bire bir ilgilendiren projeler. Bu projeleri yapmak bizim, yetki ise değerli Biga esnafının elinde”
1-Göreve seçildiğimiz takdirde öncelikle Odamız bünyesinde onursal danışma kurulu oluşturacağız. Onursal Danışma Kurulu; İlçemizde uzun yıllar hizmet vermiş esnaf ve sanatkâr büyüklerimizi, ‘Ben değil, biz’ sloganı ile yürüyeceğimiz bu yolda, odamız için çok gerekli bir oluşum olduğuna inandığımız halen faaliyet gösteren ya da kısa bir süre önce emekliye ayrılan esnaf büyüklerimizden oluşacak bir ‘ONURSAL DANIŞMA KURULU’ oluşturmayı planlıyoruz. Bu kurulun Oda başkanı, yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin faaliyetleri öncesinde kendilerine ışık tutacak bir değer olacağını düşünüyoruz.
Bir 5 kişi, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir
2 – Esnaf ve Sanatkârlar Gençlik Kolu:
Takdir edersiniz ki; esnaf ve sanatkârlarımızda yaş ortalaması son yıllarda oldukça gençleşti. Anne ya da babalarının yanında işi öğrenen ve daha sonra da görevi üstlenen gençlerimiz, toplumun geleceğini çizecek olan nesildir. Bu bilinçle; odamızda ‘Gençlik Kolu’ oluşturacağız. Böylece geleceğimize yön verecek gençlerimizin önünü açmayı , genç esnaf kardeşlerimizin dertlerini,beklentilerini kolaylıkla dile getirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda gençlerimizin bizden,bizimde onlardan öğreneceğimiz çok şeyimizin olduğuna inanıyoruz. Yaşı ne olursa olsun tüm esnaf ve sanatkarlarımızın bakış açısı, deneyimleri,fikirleri bizim için çok önemli.

3- Hukuk Danışmanlığı Hizmeti; Esnafımıza karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz durumda hukuk danışmanlığı hizmeti vermeye devam edeceğiz. Esnaflarımız belirlenen günlerde odamıza gelerek,ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti almaya devam edecekler.

4 – Yeni Kayıt; Odamızda; yeni kayıt yaptıran esnaflarımızdan bağış adı altında alınan ücretleri göreve geldiğimiz takdirde tekrar gözden geçireceğiz.

5 – Mücbir Sebeplerde Esnaf Desteği;Esnaf dostlarımızın elinde olmayan sebeplerden ortaya çıkabilecek doğal afet, iş kazaları, yangın, hastalık ve benzeri gibi durumlarda odamızın bütçesi doğrultusunda gerekli maddi ve manevi desteği sağlayacağız. Ahilik Teşkilatının yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini kendine ilke edinen esnaf ve sanatkârlarımız, ihtiyaç sahibi olanlara her zaman destek olmuştur. Günümüzün Ahileri olarak gördüğüm kıymetli esnaf ve sanatkarlarımızla el ele vererek ekonomimizi güçlendirmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.

6 – Muhasebe hizmeti;Odamızın Basit Usulde Muhasebe hizmeti için belirlediği ücreti hâlihazırda alınan ücretin altında olacak şekilde tekrar düzenleyeceğiz.
Bir 13 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
7 –E-ticaret Desteği;Arzu eden esnafımıza e-ticaret yöntemiyle ekonomik hacminin artırmasına destek olacağız. İnternet sitesi yapımından, içeriğinin doldurulması, sosyal medya desteği gibi birçok konuda üyelerimize hizmet desteği vereceğiz.

8 – Sağlık için Spor;İlçemizde çeşitli spor faaliyetleri gösteren iş yerlerimizde yapacağımız anlaşmalarla tüm esnaf ve ailelerine çeşitli indirim imkânları sağlayacağız.

9 –KADIN ESNAFIMIZ İÇİN PROJE VE DESTEK”
Kadın esnaflarımıza yönelik her zaman öncelikli olacağız.Devletimizin kadınlarımıza verdiği teşvik ve imkânları kullanabilmeleri adına Odamız tarafından danışmanlık hizmeti verilecek”

10 – Ve esnafımızın ekonomisini artırma yönünde etkinlikler gerçekleştireceğiz:
Pandemi dönemi tüm dünyada olduğu gibi Biga esnafımızı da zorladı. Hastalığın zayıflaması sonrasında ilçemizde gerek günübirlik gerekse birkaç günlük etkinlikler gerçekleştirmek adına sivil toplum kuruluşları, odalar, dernekler, belediyemiz ve kaymakamlığımız ile ortak çalışmalar yaparak, Biga’ya değer kazandırmak istiyoruz. Bunu yaparken de tek ortak paydamız Biga olacak. 15 yıldır Biga Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde düzenlenen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda yer almayan Esnaf ve Sanatkarlar Odasının da; bu yıldan itibaren, geçmiş tecrübelerimizden de faydalanarak, aktif rol almasını sağlayacağız. Biga Esnafının adını tüm Türkiye ye duyurarak Biga ekonomisine katkı sağlayacağız. Biga İndirimli Alış veriş günlerin de aynı şekilde aktif rol alarak Biga’mıza hareket kazandırmaya devam edeceğiz.

11-“Ben değil Biz” anlayışlı bir yönetim ile odamızı üyelerimizle birlikte yönetmek için her meslek grubunu ayrı ayrı bir araya getireceğiz ,bu doğrultuda esnaflarımız ile bir araya gelerek sorunları konuşup çözümlerini üreteceğiz önerilerini dinleyeceğiz.

12-Market, bakkal grubu arkadaşların büyük süper marketlerle mücadele edebilmesi ve piyasayı yakından takip edebilmesi için kurulacak Whatsapp gruplarında güncellenen ürün fiyat bilgilerini paylaşarak rekabette eşitlik sağlayacağız.
“EĞİTİM SEMİNERLERİ”
“Belli aralıklarla, gruplar halinde esnaflarımıza kendi meslek dallarıyla ilgili eğitici ve mesleki (güzel konuşma, diksiyon, bilgisayar, sosyal medya vb.) eğitim kursları ile KOSGEB ve kalkınma ajansları ile ilgili eğitim seminerleri organize edeceğiz.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
“Bizim kültürümüzde Esnaf, sadece alan veya ticaret yapan değil, köyümüzün, mahallemizin, sokağımızın, çarşımızın birer ağabeyleri, ablalarıdır. Esnaf, manevi değerlerimizin, kültürümüzün, samimiyetin muhafızıdır. Bizler büyük bir Aileyiz. Esnaflarımız arasında, birlik ve beraberliği sağlamak, dayanışmayı, paylaşmayı artırmak için etkinlikler düzenleyeceğiz”

EŞİTLİK VE ŞEFFAFLIK”
“Odada hiçbir siyasi görüşe ya da belli kesim esnafa ayrıcalık yapılmayacak, büyüğünden küçüğüne, uzağından yakınına herkese aynı samimiyetle hizmet verilecek. Belli kişilere ayrıcalık tanıyan değil, tüm esnafı kapsayan adaletli yönetim hüküm sürecek.Odayı denetleme yetkisi esnafımızda olacak. Odanın gelir ve gider cetvelleri, web sayfamızda yayınlanacak”

Her üyemizin sorunları ile birebir ilgilenerek esnafımızın dertleriyle dertlenip, sorunlarına çözüm üretip her zaman esnafımızın yanında olacak bir yönetim anlayışıyla arkadaşlarımız ile birlikte bu göreve talip olduk. Esnaflarımızı ziyaret ederek sorunlarını işyerlerinde dinleyerek gerekli mercilere ileteceğiz. Çözüm olabileceğimiz sorunlara anında müdahale edeceğiz.En önemlisi de her esnafın telefonla bile çok rahat ulaşabildiği bir yönetimi ve Esnaf odası başkanı olacak.
Önerilerinize, taleplerinize her zaman açık olacağımızı belirtirken, bir kez daha, ‘Ben değil, biz’ sloganı ile göreve talibiz. Bu bağlamda tüm Esnaf ve Sanatkârlarımızın desteğini bekliyoruz.”dedi.
Bir 13 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilirBir 7 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi