19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu
Biga İlyas Bayram Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada, eksiklerine rağmen belki de sezonun en iyi futbolunu oynayan Bigaspor, dakika 88'de yediği golle karşılama sonunda 0-1'lik sonuçla mağlup oldu.

Teknik Direktör Cem Baki ve yardımcı antrenör Recep Serkan Çetintaş da kulüp ile yollarını ayırırken; karşılaşmada takımın başına Erkan Tugan geçti.

Karşılaşmanın ilk devresi iki takımın da birbirini yokladığı, Bigaspor'un oyunun üstünlüğünü yavaş yavaş eline geçirdiği bir 45 dakika oynandı. İkinci devre ise verilen çok sayıda ofsayt kararları, Kubilay'ın boş kaleyi pas geçmesi, rakip kalede kaçan goller, stadyumda karşılaşmayı izleyenlere saç baş yoldurttu. Yalovaspor kalecisi çok net bir pozisyonda yaptığı başarılı kurtarışla meşin yuvarlağın gol olarak değer kazanmasını önledi. Bigaspor kalecisi Enes Çetin'in oyunun ikinci yarısında topu adeta filelerden alarak yaptığı harika kurtarış da takımı ateşledi. Bigaspor son vuruşları bir türlü değerlendiremezken, Bigasporlu futbolcuların sık sık ofsaytta kalması ise stadyumda tansiyonu yükseltti.

Bigaspor karşılaşmaya kaptan Serdal Öz, Halil İbrahim Yazğılı, Kadir Demir, Gökhan Öz'ün eksikliğinde başladı. Takımda kaptanlık görevini ise Burhan Dağcı üstlendi.

Yeni yapılan tribün tamamen dolarken, Afacanlar taraftar grubu da karşılaşmanın sonuna kadar tezahüratlarla desteğini sürdürdü. Yalovaspor yedek kulübesinin taraftarları kışkırtması ise zaman zaman gerginliklere neden oldu. Karşılaşmanın son 20 dakikası Bigaspor'un Yalovaspor'a karşı oyun üstünlüğüyle geçti. Bigaspor, güçlü rakibine karşılaşma boyunca nefes aldırmadı. Bigasporlu futbolcuların mücadelesi ise taraftarlardan sık sık alkış aldı.

Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan ve yenilmezlik serisiyle iyi bir hava yakalayan Bigaspor'da ligin ikinci devresi beklenen olmadı. Lige erken havlu atan mavi beyazlılarda gözler Mayıs ayında gerçekleştirilecek olağan genel kurula çevrildi.

Edinilen bilgiye göre Kubilay Atak da bu sezon Bigaspor ile son karşılaşmasını oynadı.

Bölgesel Amatör Lig 8'inci Bölge 2'nci Grup'ta oynanan karşılaşmalar sonunda Bigaspor ile lider Ayvalıkgücü Belediyespor arasındaki fark 10'a çıktı. Önümüzdeki hafta Bigaspor, Bozcaadaspor deplasmanına gidecek.

Karşılaşmayı Bigaspor Başkanı Serkan Özkan, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, kulüp yöneticileri ve taraftarlar izledi.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi