Kulak memesindeki çizgiye dikkat... Kulak memesindeki çizgiye dikkat...
Biga Devlet Hastanesi’nde katarakt ameliyatı olan hastalar sağlığına kavuştu. İleri derecede katarakt hastalığı bulunan hastalar Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kadir Erdoğan Er tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatlar sonrası sağlıklarına kavuştular.

Biga Devlet Hastanesinde gözde oluşan katarakt tedavisi son model ve modern cihazla yapılmaya başlandı.

Katarakt ameliyatlarının son teknolojik FAKO cihazlarıyla yapıldığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kadir Erdoğan Er, yaptığı açıklamada “İlerlemiş Katarakt nedeniyle, görme yetisi kendi bakımını sağlayamayacak düzeye düşen, hatta yardımsız yürüyemeyen hastaların ameliyatları başarı ile tamamlanarak hastaların sağlıkla taburcu edildiğini söyledi.

Biga Devlet Hastanesi‘nde gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgi veren Op. Dr. Kadir Erdoğan Er; "Hastanemizde Fako ameliyatının yanında, EKKE, PEKKE, Skleral (dikişli) Lens yerleştirilmesi, Pupilloplasti, Şaşılık ameliyatları, Pterjium ameliyatı, Şalazyon ameliyatı, Distikiyazis (kirpik dönmesi) ameliyatları, Göz Kapağı ameliyatları, Göz Travması ve Perforasyon Onarımları, Konjoktiva ve nazolakrimal kanal hastalıkları ameliyatları da planlanmaktadır. Bu ameliyatların Biga Devlet Hastanesi'nde yapılabiliyor olmasını Biga ve çevre ilçeler için çok büyük bir kazanım olarak tariflerken hizmetin verilebilir olmasında emeği geçen başta İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Gökhan Baştürk, bastanemiz Başhekimi Uz. Dr. Burhan Akbaş ve İdari ve Mali İşler Müdürü Hatice Dizman’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi