Türkiye, sağlık turizminde en fazla hasta kabul eden 10 ülkeden biri Türkiye, sağlık turizminde en fazla hasta kabul eden 10 ülkeden biri
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Üroloji Kliniğinde at nalı böbrek deformitesi olan hastaya kombine yöntem ile ‘LaparoskopikPyelolitotomi’ operasyonu, Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak ve ekibi tarafından başarı ile uygulandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak; ‘"32 yaşındaki erkek hastamızda at nalı böbrek deformitesi ve sol böbreğini tıkayan büyük böbrek taşı tespit edildi. Endoskobik yöntemle taşı kırılamayan hastaya laparoskopik cerrahi ile müdahale planladık. Böbrek anatomisi, taşın yeri operasyonu zorlu hale getirmesine rağmen RIRS ile kombine Laparoskopik yöntem ile taşını aldık. Ameliyat sonrası genel durumu çok iyi olan hastamıza erken dönemde taburculuk planladık" dedi.

Dr. Sancak; hastanede RIRS ile kombine Laparoskopik taş cerrahisi yönteminin ilk kez uygulanan bir yöntem olduğunu, bu yöntemi literatüre kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Sancak; bu ve benzer ameliyatların ileri düzey laparoskopik beceri gerektirdiğini, ÇOMÜ Hastanesi Üroloji bölümünün Çanakkale’de ve bölgede özellikli ve nitelikli sağlık hizmeti sunmada öncü olmaya devam edeceğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi