Biga'da 24 Nisan Çarşamba Nöbetçi Eczane Biga'da 24 Nisan Çarşamba Nöbetçi Eczane

Özel Biga Can Hastanesi Diyetisyeni Gamze Uncu, “Ramazan Ayı” dolayısıyla oruç tutanlar için beslenmeye yönelik önemli noktalara değindi.

Uncu yaptığı açıklamada: "ramazan ayında uzun açlık süresi sayesinde vücut hücrelerinde 'OTOFAJİ' eğilimi gerçekleşir. Otofaji, yeni ve sağlıklı hücreler edinmek için vücudun zararlı hücreleri, yağ dokularını, zayıf-deforme olmuş dokuları yok ederek temizleme yoludur. Bizde beslenmemizi düzenleyerek bu süreci fırsata çevirebilir, sağlıklı kilo verimini sağlayabiliriz" dedi.

Uncu şunları kaydetti:
1) Beslenmenizde karbonhidratları azaltıp, protein ve sebzeyi arttırın. (Ekmek, makarna, börek, hamur işi tüketimini sınırlayın)
2)Mutlaka sahur yapın.
3) Sahurun olmazsa olmazı 'YUMURTA'. Tüm protein tüketimini iftara bırakıp vücudu yormayın. Süt, yoğurt, yumurta, peynir gibi protein kaynaklarına sahur öğününde yer açın.
4) Sahur ile iftar arasında 2,5 litre su için.
5) Orucunuzu mutlaka çorba ile açın.
6) İftarı ikiye bölün. Başlangıç ve ana yemek kısmı arasında mümkünse yarım saat ara verin.
7) İftar sonrası 2 saat aradan sonra minik bir tatlı-meyve ara öğünü yapabiliriz. Bu aramızda tercihimiz, hamur tatlıları- şerbetli tatlılar yerine şekersiz meyveli tatlılar, Sekersiz kompostolar, sütlü dondurmalardan yana olsun.
Sağlıklı seçimler ile hem tatlı yiyerek hem de kilo kontrolü sağlayın.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi