Biga'da 19 Nisan Cuma nöbetçi eczane Biga'da 19 Nisan Cuma nöbetçi eczane
El Hijyeni; COVID 19 dahil olmak üzere tüm mikroorganizmaların yayılmasını önleyebilecek en kolay ve en etkili yöntem olarak görülüyor. Uzmanlara göre özellikle pandemi döneminde enfeksiyonların önlenmesinde ve kontrolünde; el hijyeninin önemi global olarak kabul edilmiş, ciddi anlamda el hijyeni uygulamaları pekiştirilmiştir.
5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü 'nün bu yılki teması, bir kurumun güvenlik ve kalite kültürüne veya iklimine, ellerimizi doğru zamanda ve doğru ürünlerle temizleyerek katkıda bulunabileceğimizin yanı sıra, güçlü bir kalite ve güvenlik kültürünün insanları elleri temizlemeye nasıl teşvik edeceğine odaklanıyor.
Dünya El Hijyeni Günü’ne dikkat çekmek isteyen Özel Biga Can Hastanesi de hem yönetim ve çalışanlar ile hasta ve hasta yakınları ile birlikte el hijyeninde farkındalık oluşturmak için hastanede etkinlik düzenlediler.
Kovit 19 tadbirleri kapsamında vakalar kontrol altına alınırken, maske konusunda da Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından tedbirler gevşetilirken, yine de tehlike devam ediyor. El hijyeni başta olmak üzere temizlik tedbirlerine uyulması konusunda uzmanlar uyarılarını yineliyorlar.
Cahit Mavili

Editör: Haber Merkezi