Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat
Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
2022 STEM Keşif Kampanyası, Scientix tarafından düzenlenen, Avrupa ve dünyadaki projeleri, organizasyonları, kütüphaneleri, okulları, üniversiteleri ve gençlik kulüplerini Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarındaki kariyerleri ve çalışmaları kutlamaya davet eden ortak bir uluslararası girişimdir. Bu yılki kampanyanın teması: Herkes için STEM.
Dr. Leman Başarı Anaokulu, balon roket deneyi ile 2022 STEM Keşif Kampanyası'na katıldı.
“Balon roket deneyi pipet, bant, balon kullanılarak, pipetin ucuna balon bant tutturulur, daha sonra balon üfleyerek şişirilir, istenildiği kadar şişirilen balon bırakılır ve içindeki havanın gücü ile roket havalanır. Balonun içindeki hava bitinceye kadar roket uçar.”
Minik öğrencilerin eğitim yılı içinde atık malzemeler ve elektronik kullanarak yaptıkları, robot süpürge, robot motor, gezegen sistemi, akıllı köy, ressam robot ve benzeri STEM ürünlerini kullanarak STEM Keşif Haftasını ( SDS 2022) festival havasında kutlandı.
Aynı zamanda Trafik Haftasın etkinliği olarak da akülü aracı ile geri geri kullanarak nizami bir şekilde park eden öğrenci, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in takdiri aldı. Bilen Okul Müdiresi Selime Gündoğan, öğretmenlere ve okul görevlilerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilirBir 13 kişi, çocuk, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilirBir 2 kişi ve açık hava görseli olabilir

Editör: Haber Merkezi