Biga Esnafının Acı Günü Biga Esnafının Acı Günü

Yaklaşık iki saat süren ve “Sosyal Medyada Doğru İçerik Nasıl Hazırlanır? Sosyal Medya Kanallarının E-Ticaretteki Önemi? Tüketici Davranışlarının Sosyal Medyaya Etkisi. Müşteri / Takipçi Deneyimi Odaklı Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır? Yeni Müşterilere / Takipçilere Ulaşmak İçin Nasıl Bir Dijital Strateji Belirlenmelidir?” konularında İzgören Akademi’den Eğitmen&Danışman Koray Çelik tarafından katılımcılara bilgiler aktarıldı.

“Günümüz Ticaretinde Sosyal Medyanın Önemi Gittikçe Artıyor”

Her fırsatta eğitimleri desteklediklerini belirten Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan yaptığı açıklamada “İnternet dünyasının en etkili alanı haline gelen sosyal medyayı ticari faaliyetlerinizde daha iyi kullanarak, hem daha az para harcamış olursunuz hem de kendinizi daha fazla tanıtma şansını yakalayabilirsiniz.

Artık dakikalar içinde onlarca ürünün satılabildiği, müşterilerin mağaza mağaza dolaşmadan, alacakları ürün için gerekli bütün araştırmayı ve karşılaştırmayı yapabildiği, sürekli aktif olarak kullanılan sosyalleşme ve tüm merakın giderildiği bu dünya ile tüketiciler tek tıkla her şeye ulaşabiliyor. Firmanızın sosyal medya hesapları üzerinden, müşterilerinize 7/24 bilgi sunabilir, reklam yapabilir, her daim açık bir şubenizin oluşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca telefon, faks, gazete reklamı, broşür reklamı gibi ücretlerden tasarruf ederek, daha fazla müşteriye ulaşma imkânı yakalayabilirsiniz.

İnternetten satışların giderek artış gösterdiği bu dönemde, gelişen ve değişen ticari konjonktüre ayak uydurmak ve bu fırsatlardan faydalanmak isteyen üyelerimize yönelik eğitimlerimize devam ediyoruz. Günümüzde internetten gerçekleştirilen ticaretin hacmi giderek büyüyor. Bu nedenle üyelerimizin gelişimine katkı sağlamak ve üyelerimizin elektronik ticaret ile daha fazla müşteri kitlesine ulaşabilmesi için ilçeden de elektronik ticaret alanında yeni girişimciler çıkarmak için sosyal medyanın da ticareti geliştirmek için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

E-Ticaret, firmanın markalaşması ya da var olan marka değerini arttırması gibi artı değerler yaratabiliyor. İnternet teknolojisi kullanan Kobiler daha da hızlı büyüyor. Bu nedenle, son yılların en önemli ticari hareketi olan sosyal medyanın ticari kullanımı ve ticarette sosyal medyanın yerini konu alan seminerimizde bizlerle birlikte olan Sayın Koray Çelik’e teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi