Biga’da Taşkın Sonrası İnceleme Biga’da Taşkın Sonrası İnceleme
Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Karabiga beldesinde bulunan sahilde çevre temizliği gerçekleştirildi.

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, yaptığı açıklamada, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında sahilde bir farkındalık oluşturmak amacıyla Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencileriyle birlikte kıyıdaki mevcut atıkları topladıklarını söyledi.

Toplumun çevreye karşı bilinçlendirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını aktaran Elbi, "Özellikle öğrencilerimizle birlikte bu bilinçlendirmenin topluma daha yararlı olacağı düşüncesindeyiz. Çevre bildiğimiz gibi herkesin ortak sorumluluğuyla ancak korunup devam ettirilmesi mümkündür. Bu noktada bakanlığımızın da çalışmalarıyla Türkiye genelinde özellikle katı atıklar ve atık suların arıtılması yönünde önemli çalışmalara imza atılmıştır. Çalışmalarımız yoğun biçimde devam etmektedir. Herkesten bu çalışmalara katkı verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Sıfır atık" projesini dünyada en önemli çevre projelerinden birisi olarak değerlendiren Elbi, "Bu yönde tüm ülkede önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalarımız artan motivasyon ve katılımla birlikte devam etmektedir. Herkesi çevre konusunda işbirliği yapmaya, duyarlı ve bilinçlendirme çalışmalarına katkı vermeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi