Biga’da öğrenciler okulları adına hatıra ormanı oluşturdu Biga’da öğrenciler okulları adına hatıra ormanı oluşturdu
Bir 6 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Biga'nın 20 bin metrekarelik alana sahip kapalı pazar yerinde düzenlenen ve üç gün açık kalacak festivalde pazarcı ve esnaflar tezgâhlarını açtı. Açılışa, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belde Belediye Başkanları, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan,Oda başkanları, iş adamları, daire amirleri vatandaşlar katıldı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdiğimiz Biga Alışveriş ve Kültür Festivali ile Bigalıların pandami sonrası özledikleri festivale kavuştuklarını söyledi.

Dolu dolu geçecek ve birbirinden renkli görüntülere sahne olacak festivalin Biga’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada “Göreve geldiğimiz ilk yıl halkımızın ve esnafımızın isteği doğrultusunda Alışveriş ve Kültür Festivalimizi coşkuyla gerçekleştirmiştik. İlkiyle beraber geleneksel hale getirip her sene düzenlemek istediğimiz festivalimizi maalesef tüm dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle gerçekleştiremedik. Çok şükür hastalıktan büyük oranda kurtulduğumuz ve güzel bir yaz ayına merhaba dediğimiz Haziran’da festivalimizi gerçekleştiriyoruz. 10,11 ve 12 Haziran’da kültür, eğlence ve alışverişin bir arada olacağı halkımızın ve esnafımızın mutlu ve huzurlu olacağı üç gün yaşayacağız. Alışveriş kapsamında ise pazarcı ve esnaf arkadaşlarımız Kapalı Pazar Yeri’nde tezgahlarını kurdu. Vatandaşlarımızın da keyifle alışveriş yapacak, birçok kuruluşumuz, kültür derneklerimizi ve kitap evlerimiz açtıkları stantlarda satış ve tanıtım yapacak. Atatürk Kültür Merkezi’mizde üretilen el işi eserler sergilenecek ve kültür derneklerimiz değerlerini tanıtarak çeşitli gösteriler sunacak. Ben kültür, eğlence ve alışverişin bir arada olacağı festivalimizin Biga’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi.
Bir 1 kişi, ayakta ve iç mekan görseli olabilirBir 3 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi