Sağlıklı ve lezzetli semizotu Biga pazarında yerini aldı Sağlıklı ve lezzetli semizotu Biga pazarında yerini aldı


Türk Kızılay Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer, Kan Bağış Merkezi tarafından kan bağış kampanyası düzenlediklerini belirterek kan bağışı tırının üç gün boyunca Biga’da kalacağını söyledi.

Kan bağışında bulunmanın önemine de değinen Erdoğan Başer "Kan, yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Yeni doğan bebekler, kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hemofil ve talasemi hastaları, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlar ve trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz. Çünkü kan hayattır. Bu vesile ile kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Erdoğan Başer açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: " Halkımızı üç ayda bir kan bağışı yapmaya ve bunu alışkanlık haline getirmeye davet ediyoruz. Normal kan bağışının yanısıra, kök hücre bağışında bulunabilmek için numune kan verebilir ve bulunması zor olan ilik nakli bekleyen bir hastamıza tedavi umudu olabilirsiniz. " dedi.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi