Biga Belediyesinden su kesintisi uyarısı Biga Belediyesinden su kesintisi uyarısı
Eğitime açıldığı yıldan itibaren bir çok sima yetiştiren ve bu yılki mezunlarıyla 5800 mezun veren Çan Lisesi, 50’nci yılında mezunlarıyla bir araya geldi. Okulun 1 numaralı öğrencisi Ramazan Yılmaz, “1969 yılında ilk mezun olduk burada eski okullar vardı. Bu okulun ilk mezunuyum, diplomam 1 olarak başlıyor. Bu benim için güzel bir gururdur. Allah nice yıllara uzun ömürler versin. Çocuklarımızın hep okumasını, hep okumasını istiyoruz” dedi. Okulun 2 numaralı öğrencisi Ahmet Şükrü Engin de yaptığı konuşmasında “Bu bahçe benim için çok önemli. 11 yıllık tahsil süresini burada geçirdim. Daha sonra da Ankara’da Hacettepe Üniversitesi İngilizce dili edebiyatından mezun oldum ve mezun olur olmaz da Çan Lisesi’ne İngilizce öğretmeni olarak geldim. Hayatımın çok önemli yılları burada geçmiş oldu” dedi.
Çan Lisesi Eski Müdürü Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, “Bu okul ile benim bağım ortaokul olarak başladı. Ben Çan Lisesi ile Orta okulu bir arada iken orta okul öğrencisi olarak burada 3 yılım geçti. Rabbim nasip etti, Çan Lisesine 2010 yılında okul müdürü olarak geldim. O günkü şartlar onu gösteriyordu. Baktık ki her şeyin süresi dolduğu gibi Çan Lisesi’nin de miladının dolduğunu gerçekten bir değişime ihtiyaç olduğunu hissettik. Etkili ve yetkili kişiler ile görüşerek bu okulun Çan Anadolu Lisesi olarak devam etmesi gerektiğini düşündük. O da bize nasip oldu. Adımız okul kapatan müdüre çıktı. Ama şartlar gerekliydi. Kapatılması gerekiyordu, kapatıldı. Hiç bir şey ebedi değildir. Varlıklar süresini bir şekilde tamamlayacak. Belki bir gün gelecek şu Çan Anadolu Lisesi de benim hayalimde olan bir şey, Çan Lisesi Fen Lisesi olarak devam edecektir. İnşallah buna inanıyorum “dedi.
Okul Müdür Baş Yardımcısı Muammer Öztürk, “Çan Lisesi’nin 50 .Kuruluş yıl dönümünde eski mezunlarımızı toplamayı ve onlara eski Çan Lisesi ruhunu yaşatmayı kendimize bir görev bildik. Bunun için yapmış olduğumuz düzenlemede inşallah yüzümüzün akıyla çıktık misafirlerimizi kabul ediyor ve onlarla birlikte zaman geçiriyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllar da daha geniş katılımlı daha güzel günler bizlerin olsun” dedi. Okul Bahçesinde bir araya gelen mezunlar daha sonra sınıflara çıkarak oturdukları sınıfları gezdiler. Mezunlar toplu hatıra fotoğrafı çekiminden sonra yapılan pilav ayran ikramıyla okuldan ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi